Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
desember, 2020
oktober, 2020
september, 2020
Fiskevelferd er den nye bærekraften
Covid-19 har gjort det ekstra viktig at fiskevelferd innen oppdrett er en prioritert og synlig oppgave. Når vi markedsfører norsk fisk i utlandet, er det helt sentralt at vi oppleves som pålitelige leverandører med godt omdømme.
Innsikt og kunnskap er ekstra viktig i krisetider
Det er nå mer enn et halvt år siden Norge og resten av verden stengte ned, og vi kan trygt slå fast at det har vært en krevende tid, også for oss i sjømatnæringen.
august, 2020
juni, 2020
mai, 2020
Hvorfor er ikke sjømat festmat for barn?
Nesten 70 prosent av norske restauranter dropper sjømat på barnemenyen. Det viser en undersøkelse fra Norges sjømatråd. Hvorfor blir ikke barn tilbudt mer sjømat når de skal ut og hygge seg?
Korona åpner opp for et større seimarked
Korona har ført til at europeiske familier har større økonomiske utfordringer, det gir store muligheter for seien.
mars, 2020
En urolig tid for oss alle
Korona-pandemien har ført både det norske og det internasjonale samfunnet ut i en krise som vil bli utfordrende for mange.
Ingen tilfeldighet at skreien tar Europa med storm
Akkurat nå er skreien superkjendis og svært synlig i Europa. Og det er ikke tilfeldig at de største fiskemarkedene venter på skreisesongen, for bak ligger strategisk og langsiktig markedsarbeid.
februar, 2020
januar, 2020
Norsk skrei dominerer fiskediskene i Spania i sesongen
I løpet av 25 år har Spania blitt vårt viktigste markedet for kvalitetsmerket skrei. Faktisk spiser spanjolene over halvparten av skreien vi eksporterer.
Sjømaten, klimaet, helsa og et nytt tiår
I 2019 har Greta og Gunnhild vist oss at enkeltmennesket har et ansvar og at maten vi spiser har et klimaregnskap. Norge sitter på en del av løsningen på verdens klimautfordring, og den ligger i havet. Sjømaten bør bli en motor for grønn livsstil og omstilling i 2020 – over hele verden.
Seien – underdogen som skal bli stor i Spania
Laksen er svært populær i Spania, men med seiens tre suksessfaktorer skal vi få den til å bli en av landets favorittfisker i løpet av 5-10 år.
Sjømat er avgjørende for økt matproduksjon, klima og helse
Publisert i Finansavisen 18. januar 2020
I desember passerte norsk sjømateksport 100 milliarder kroner. Milepælen viser at sjømatnæringen er blitt avgjørende for velferdssamfunnet vårt.