Portugal

Portugal er det største markedet for norsk klippfisk. Her finner du informasjon om vårt arbeid i Portugal, blant annet om våre aktiviteter i 2024, den siste statistikken og mer.

Bom dia!

Møt vår sjømatutsending til Portugal; Trond Rismo.

Det portugisiske sjømatmarkedet

Det portugisiske sjømatmarkedet utgjør et viktig marked for norske sjømateksportører. Portugal har dype kulturelle røtter knyttet til "Bacalhau da Noruega" og betrakter det som en integrert del av sin kulinariske arv. Det er knapt en eneste restaurant i Portugal som ikke har bacalhau på menyen, og tilsvarende er det knapt en portugisisk familie hvor klippfisken ikke står sentralt i kostholdet, enten det er til hverdags eller festligheter.

Som det mest betydningsfulle markedet for norsk klippfisk, representerer "Bacalhau da Noruega" tradisjon og historisk verdi i Portugals kulinariske landskap. Dette markedet er av stor betydning for Norge, og Norges sjømatråd er representert av vår sjømatutsending i Lisboa, Trond Rismo.

Den norske tilførselen av klippfisk i Portugal har sett vekst, til tross for en reduksjon i det generelle forbruket av Bacalhau. Mens det oppstår utfordringer på grunn av nedgangen i forbruket, spesielt blant yngre forbrukere, og bekymringer knyttet til økte priser og inflasjon, opprettholder den norske Bacalhauen en dominerende markedslederposisjon når det gjelder volum og mental markedsandel i Portugal.

Bacalhau da Noruega har bemerkelsesverdig synlighet og bevissthet i Portugal, og det gjør det til et viktig navn i markedet. Til tross for utfordringene knyttet til endrede forbrukstrender og kjøpekraft, finnes det muligheter for å øke Bacalhau-forbruket utenfor de tradisjonelle sesongperiodene, spesielt blant yngre forbrukere. Portugals rike historie og tradisjonelle kulinariske tilknytninger med Bacalhau understreker viktigheten av å opprettholde dens posisjon og forbruksnivåer i et marked der det oppfattes som en tradisjonell og høyt aktet produkt.

Konferanser og seminar

Webinarer

Webinarer

Vår sjømatutsending i Portugal presenterer den siste utviklingen i markedet.

Se flere webinar

Statistikk

Utviklingen i eksport av sjømat til Portugal

Markedsføring

Finn ut hvordan vi kan jobbe sammen i Portugal

Markedsaktiviteter klippfisk

Last ned plan for våre markedsaktiviteter for klippfisk i 2024.

Aktivitetsplan klippfisk 2024

Markedsadgang

Siste nytt om markedsadgang

Nyhetsarkiv

Eksportører av sjømat fra Norge må være registrert hos Norges sjømatråd

Nyregistrering av eksportører gjøres gjennom et skjema på våre nettsider. Beregnet saksbehandlingstid er ca. 1 uke fra mottak av registreringsskjema og innbetaling av årsavgift har funnet sted.

Fyll ut registreringsskjema

Kontakt oss

Norges sjømatråd sitt kontor i Portugal ligger i Lisboa. Vår sjømatutsending i Portugal er Trond Rismo.

Mardanoruega.com

Avenida Dom Vasco da Gama 1
1400-127 Lisboa

+351 968 770 287