Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

april, 2020

Økt etterspørsel etter fiskeprodukter med lang holdbarhet

Mange vil ha sunn mat som kan lagres lenge i romtemperatur som følge av koronautbruddet. Det gir relativt gode tider for eksporten av en del saltede og tørkede hvitfiskprodukter.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk

Verdivekst i sjømateksporten både i mars og første kvartal

Norge eksporterte 213 000 tonn sjømat for 9,6 milliarder kroner i mars. Det er en økning på 392 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med mars i fjor. I første kvartal er det eksportert 664 000 tonn sjømat til en verdi av 28,6 milliarder kroner. Verdien har økt med 2,9 milliarder kroner, eller 11 prosent, mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Skrei, Laks og ørret, Sild, Makrell, Andre skalldyr

​Koronavirusets konsekvenser for norsk sjømateksport

Korona-pandemien fører til økt usikkerhet i verdenshandelen og vi ser endringer i forbrukeradferd og transportmønster som påvirker flere markeder. Spesielt utsatt er restaurantsegmentet (Horeca), mens det rapporteres om en økning i dagligvare og matleveringstjenester til hjemmet som følge av utstrakt hjemmekarantene i flere berørte markeder.
Japan, USA, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Kina, Sverige, Storbritannia, Sør-Korea, Taiwan, Europa

Ny markedsdirektør i Norges sjømatråd

Camilla Beck Sætre blir ny markedsdirektør i Norges sjømatråd.

How Norway is working to supply seafood during corona crisis

The Norwegian seafood industry continues its efforts to provide safe, sustainable and nutritious seafood during the ongoing Corona pandemic.

mars, 2020

Slik jobber Sjømatrådet under korona-pandemien

Korona-pandemien har ført både det norske og det internasjonale samfunnet ut i en krise som vil bli utfordrende for mange. I denne krevende tiden kjennes det betryggende å vite at mye av løsningen handler om å være solidarisk, stå sammen og ta samfunnsansvar, skriver Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd, i en melding til den norske sjømatnæringen.

Norwegian industry vows to keep seafood nation running amid Corona-chaos

The Norwegian seafood industry remains committed to providing safe, sustainable and nutritious food during the ongoing Corona pandemic.
Eksport, Norge

Kristin Pettersen blir Sjømatrådets neste fiskeriutsending til Tyskland

​Kristin Pettersen kommer fra stillingen som markedsdirektør i Sjømatrådet og har også tidligere vært fiskeriutsending til Tyskland. Hun avløser nåværende fiskeriutsending Gitte Hannemann Mollan når hun avslutter sin periode til sommeren.

Norsk sjømat på bordet i Jordan

Kongelige besøk bidrar til å åpne dører for næringslivet, deriblant for norsk sjømatnæring. I forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas statsbesøk til Jordan denne uken spilte norsk sjømat en av hovedrollene.
Eksport, Laks, Markedsadgang, Aktuelt, Kveite, Kongekrabbe

Seafood Expo North America er utsatt inntil videre

Den nordamerikanske sjømatmessen Seafood Expo North America er utsatt inntil videre. Dette medfører at Sjømatrådets egne arrangementer som skulle funnet sted i forbindelse med messen er også utsatt.
USA, Beredskap, Aktuelt

Voldsom vekst i norsk sjømateksport for februar måned

Norge eksporterte 216 000 tonn sjømat for 9,3 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 6 prosent i volum og en økning i verdi på 1,4 milliarder kroner, eller 17 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Makrell

februar, 2020

Ser muligheter for økt eksport av klippfisk av sei til Kongo

I det siste har det blitt jobbet strategisk med få etterspørselen etter norsk klippfisk av sei opp i et av Afrikas mest folkerike land, Den demokratiske republikken Kongo. Denne uken samlet norske klippfiskeksportører og kongolesiske importører til sjømatseminar og workshop i landets nest-største by, Lubumbashi.
Eksport, Klippfisk, Markedsadgang, Sei, Andre hvitfisk

Samler internasjonale toppkokker til norsk skalldyrfest

Sjømatrådet arrangerer møtested for kokker, restauranteiere, journalister og næringsaktører under kåringen av verdens beste restauranter.
Andre skalldyr

​Michelin-kokker lovpriser norske skalldyr

Det ble stjernedryss og mange lovord da de nordiske restaurantene fikk tildelt sine Michelin-stjerner under en høytidelig seremoni i Trondheim mandag kveld. Felles for mange av dem er at de har norske skalldyr på menyen.
Andre skalldyr, Kongekrabbe, Kamskjell, Sjøkreps, Kråkebolle

Coronavirus-utbruddet i Kina får konsekvenser for norsk sjømateksport

Som følge av utbruddet av Coronaviruset (covid-19) ser hverdagen for kineserne ganske annerledes ut. Dette vises også i eksportstatistikken med en markant nedgang for fersk laks til Kina på 31 prosent så langt i år.

"Speaking up for seafood"

Sjømatnasjonenes potensiale for å fylle verdens proteinunderskudd på en bærekraftig måte var et stadig tilbakevendende tema denne uken under konferansen «Nomura Global Food and Agri Forum 2020» i Japan. Stor interesse for å øke samarbeidet mellom norske og japanske aktører relatert til teknologiutvikling og ressursforvaltning.

Klart for skreikampanje i Europa

I takt med den beste torsken, ruller i disse dager årets skreikampanje også ut i europeiske markeder.

Tidenes start på sjømatåret – eksporten av norsk sjømat økte med 15 prosent

​Norge har eksportert 207 000 tonn sjømat for 9,8 milliarder kroner i januar. Volumet var på samme nivå som samme måned i fjor, mens verdien økte med 1,2 milliarder kroner, eller 15 prosent, sammenlignet med januar i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Makrell

​Anne-Kristine Øen blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA

- Vi ønsker Anne-Kristine Øen velkommen til Sjømatrådet. Vi er veldig glade for å få en så erfaren og engasjert leder med på laget.

januar, 2020

1 av 25 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver