Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

november, 2018

Ny kampanje: Fisk før og nå

«Fisk før og nå» er navnet på den nye kampanjen som Sjømatrådet lanserer fredag 9. november. Kampanjen er en del av vår strategi for å øke sjømatkonsumet, særlig hos unge voksne. Kampanjen er derfor rettet mot målgruppen under 40 år.

Norsk sjømat selger også i media

K-Pop, K-Beauty, K-Fish - Sør-Korea er kjent verden over for sine distinkte stil-arter, særegne moter og trender, og velutviklet markedsføring av nasjonal produksjon. Men mindre kjent er at norsk sjømat slår rekorder år etter år i dette annerledeslandet.

Seafex Dubai: Fristende sjømat fra Norge tiltrakk seg mange besøkende

13 norske eksportører deltok på Sjømatrådets fellesstand under Seafex-messen i Dubai forrige uke. En fristende fiskedisk med norsk laks, torsk, kveite, reker, skjell, kongekrabbe og kaviar sørget for at den norske standen ble lagt godt merke til og hyppig besøkt. Det kan bety ytterligere vekst i eksporten til Midtøsten.

Tidenes eksportmåned for norsk sjømat

Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens verdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 80,7 milliarder kroner. Volumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

oktober, 2018

Ny forbrukeranalytiker i Sjømatrådet

Lars Moksness (40) er ansatt som forbrukeranalytiker i Sjømatrådet, og dermed er teamet på innsiktsavdelingen komplett.

Norske eksportører med Sjømatrådet til Nigeria

I forrige uke tok Sjømatrådet med seg 10 norske eksportører til millionbyen Lagos i Nigeria. Tørrfisk har en sterk profil i det nigerianske markedet, men det er også økt etterspørsel etter laks og andre sjømatprodukter fra Norge.
Tørrfisk, Nigeria

Ny rapport: Store muligheter for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012. Denne tendensen kan få alvorlige konsekvenser både for folkehelsen og næringen. En ny rapport fra Norges sjømatråd viser imidlertid at mange gjerne vil spise mer fisk, og at potensialet for å øke konsumet er stort.

Sjømateksporten har passert 71.000.000.000 kr

Norge har eksportert 2 millioner tonn sjømat til en verdi av 71 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 174 000 tonn eller 8 prosent, og en verdiøkning på 2,3 milliarder kroner eller 3 prosent målt mot samme periode i fjor. Betyr dette at Norge passerer 100 milliarder i sjømateksport innen årsskiftet?
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe, Hvitfisk

Stor interesse for nye sjømatmarkeder i Midtøsten

Denne høsten arrangerer Norges Sjømatråd fellesstand på sjømatmesser både i Dubai og i Saudi-Arabia. Arrangementene er en del av satsingen på nye markeder og skal tilrettelegge for en B2B arena for de norske eksportørene. Så mange norske eksportører har meldt sin interesse at arrangementene nå er fulltallige.

Hva med de neste tusen år, Italia?

Forrige uke var nesten hele tørrfisk-Norge samlet i tørrfiskens vugge, Napoli. Til tross for at det fortsatt eksporteres tørrfisk for flere hundre millioner per år og flere hundre år med tradisjon, er det likevel noen skjær i sjøen ifølge Sjømatrådets fiskeriutsending, Trym Eidem Gundersen.
Italia, Tørrfisk

september, 2018

De beste "chippyene" vil ha norsk fisk

I år har eksporten av norske torskefileter til Storbritannia økt med 67 prosent (fra 1147 til 1913 tonn). Det viser at det britiske markedet setter stor pris på norskprodusert fisk. I dag fikk de ti finalistene til den prestisjetunge Fish and Chips Awards være med tråleren Ramoen på tur.
Storbritannia

​Sjømatrådet ønsker tre nye ansatte velkommen

Sjømatrådet har ansatt tre nye medarbeidere. Frank Isaksen starter i stillingen som sjefsanalytiker, Jon Hallvard Oddstøl går inn i rollen som teamleder i markedsavdelingen og Anna Reibo Jentoft er ny prosjektmedarbeider i det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell.

Norsk laks i fokus under World Sushi Cup

Nylig fikk noen av verdens beste sushikokker brynet seg i World Sushi Cup i Tokyo og norsk laks var godt representert. Vinneren er også en stor fan av den norske sjømaten.
Laks, Japan

Historisk august-måned: 100.000 tonn laks eksportert

Norge har eksportert 178 000 tonn sjømat for totalt 8 milliarder kroner i august. Volumet var på samme nivå som august 2017, mens eksportverdien økte med 463 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med august i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 63 milliarder kroner. Eksportvolumet økte 11 prosent, mens verdiveksten var på 4,5 prosent.
Laks, USA, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe

Kampanjestart i Italia

Høsten er her og gradestokken kryper nedover, men det gjør ingenting når norsk laks virkelig har kommet inn i varmen hos italienerne. Nå lanseres en stor markedsføringskampanje for norsk laks i Italia.
Laks, Italia

august, 2018

Norges første undersøkelse om ungdoms spisevaner avslører klasseskiller

Tirsdag 28. august lanserte opplysningskontorene for landbruket Norges og Norges sjømatråd en stor undersøkelse om ungdoms matvaner. Undersøkelsen er gjort blant ungdom i alderen 13-16 år, i forbindelsen med felleskampanjen Sunn ungdomsmat. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen og har som mål å få flere ungdommer til å følge Helsedirektoratets kostholdsråd.

Arrangerer sjømatfestival i Nigeria

Det er duket for norsk sjømatfestival i den nigerianske millionbyen Lagos denne høsten. For første gang arrangerer Sjømatrådet en festival som skal hylle lange eksporttradisjoner og nye muligheter i landet.
Tørrfisk, Nigeria

Arendalsuka 2018

Sjømatrådet arrangerer interessante debatter under Arendalsuka. Her kan du se opptakene fra hver av de tre debattene; konsum, ringvirkninger og teknologi. 

Norsk laks på menyen i Indias første IKEA-varehus

IKEAs første varehus i gigantmarkedet India har åpnet dørene. Varehuset i Hyderabad har verdens største IKEA-restaurant, der hundrevis av måltider med norsk laks skal serveres hver dag.
Laks, India

Bli med Sjømatrådet til nye og spennende sjømatmarkeder i Midtøsten

Midtøsten er et interessant marked for fremtiden, som det er viktig å være en del av. Derfor arrangerer Norges sjømatråd denne høsten fellesstand både på Seafex-messen i Dubai og på Saudi Horeca i Saudi- Arabia. Sjømatrådet inviterer med seg alle norske eksportører som ønsker å være med og videreutvikle potensialet for norsk sjømat i regionen.
1 av 19 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver