Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

januar, 2019

desember, 2018

Masterchef Portugal vier julespesial til norsk klippfisk

Antall seere forventes å bikke millionen når portugiserne denne julen får norsk klippfisk og nordnorsk natur servert i beste sendetid gjennom to julespesialer av landets mest populære kokkeprogram.

Norsk klippfisk på meksikanske juletallerkener

Meksikanerne elsker sjømat, også til jul. For mange er det bacalao med klippfisk fra Norge som står på menyen. Nå jobber Sjømatrådet for at enda flere skal få lyst på den norske delikatessen.
Klippfisk, Mexico

Juletid er laksetid i Storbritannia

Når britene spiser julemiddag er det som regel kalkun som står på menyen. Men laksen får stadig større innpass som en del av den tradisjonelle julematen. Det merkes på salget av norsk laks.
Laks, Storbritannia

Fiskespiseren webinar

Gjennom flere undersøkelser og fokusgrupper har Norges sjømatråd kartlagt den norske fiskekonsumenten. For hvorfor går fiskekonsumet ned her i landet, og hva kan bransjen og næringen og dagligvarehandelen gjøre med dette? 

Digital lunsj skal få flere ungdom til å spise sunnere

Nær 70 prosent av norske  ungdomsskoleelever sier de spiser mindre sjømat enn det som er anbefalt av helsemyndighetene.

Sjømateksporten har passert 90 milliarder kroner

Norge eksporterte 276 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i november. Volumet falt med 8 prosent, mens eksportverdien økte med 11 prosent eller 990 millioner kroner fra november i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,5 millioner tonn sjømat til en verdi av 90,7 milliarder kroner.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Sei, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe, Snøkrabbe

november, 2018

Koble deg på 3iuka-kampanjen!

Bestill 3iuka-klistremerker til å ha på produktene dine ute i butikk!

Sjømatrådet og BBC sammen om sjømatundersøkelse

BBC og Norges Sjømatråd har startet et samarbeid for å finne ut mer om den britiske fiskespiseren. Formålet er å få britene til å etterspørre «Seafood from Norway», melder Norges Sjømatråd.

​Enighet om utkast til Brexit-avtale: Gledelige nyheter for norsk sjømatnæring

- Det er svært positivt at Storbritannia og EU nå synes å ha kommet frem til et utkast til en Brexit-avtale selv om det gjenstår en del detaljer.
Storbritannia

Gjør gratis PR for norsk tørrfisk

Den tørrfiskbaserte retten Bacalà alla Vicentina er kåret til en av Italias fem nasjonalretter, og i 2016 fikk den sitt eget frimerke. Italia er det viktigste tørrfiskmarkedet for Norge, og bidrar med inntekter på rundt 420 millioner kroner årlig.

Et sug i markedet etter norsk laks

Italiensk økonomi har stoppet opp, men eksporten av norsk laks har økt 23 prosent så langt i år. Marine Harvest er stor i pastaens og pizzaens hjemland.

Norsk sjømat selger også i media

K-Pop, K-Beauty, K-Fish - Sør-Korea er kjent verden over for sine distinkte stil-arter, særegne moter og trender, og velutviklet markedsføring av nasjonal produksjon. Men mindre kjent er at norsk sjømat slår rekorder år etter år i dette annerledeslandet.

Ny kampanje: Fisk før og nå

«Fisk før og nå» er navnet på den nye kampanjen som Sjømatrådet lanserer fredag 9. november. Kampanjen er en del av vår strategi for å øke sjømatkonsumet, særlig hos unge voksne. Kampanjen er derfor rettet mot målgruppen under 40 år.

Seafex Dubai: Fristende sjømat fra Norge tiltrakk seg mange besøkende

13 norske eksportører deltok på Sjømatrådets fellesstand under Seafex-messen i Dubai forrige uke. En fristende fiskedisk med norsk laks, torsk, kveite, reker, skjell, kongekrabbe og kaviar sørget for at den norske standen ble lagt godt merke til og hyppig besøkt. Det kan bety ytterligere vekst i eksporten til Midtøsten.

Tidenes eksportmåned for norsk sjømat

Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens verdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 80,7 milliarder kroner. Volumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe
1 av 20 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver