Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

september, 2018

De beste "chippyene" vil ha norsk fisk

I år har eksporten av norske torskefileter til Storbritannia økt med 67 prosent (fra 1147 til 1913 tonn). Det viser at det britiske markedet setter stor pris på norskprodusert fisk. I dag fikk de ti finalistene til den prestisjetunge Fish and Chips Awards være med tråleren Ramoen på tur.
Storbritannia

​Sjømatrådet ønsker tre nye ansatte velkommen

Sjømatrådet har ansatt tre nye medarbeidere. Frank Isaksen starter i stillingen som sjefsanalytiker, Jon Hallvard Oddstøl går inn i rollen som teamleder i markedsavdelingen og Anna Reibo Jentoft er ny prosjektmedarbeider i det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell.

Norsk laks i fokus under World Sushi Cup

Nylig fikk noen av verdens beste sushikokker brynet seg i World Sushi Cup i Tokyo og norsk laks var godt representert. Vinneren er også en stor fan av den norske sjømaten.
Laks, Japan

Historisk august-måned: 100.000 tonn laks eksportert

Norge har eksportert 178 000 tonn sjømat for totalt 8 milliarder kroner i august. Volumet var på samme nivå som august 2017, mens eksportverdien økte med 463 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med august i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 63 milliarder kroner. Eksportvolumet økte 11 prosent, mens verdiveksten var på 4,5 prosent.
Laks, USA, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe

Kampanjestart i Italia

Høsten er her og gradestokken kryper nedover, men det gjør ingenting når norsk laks virkelig har kommet inn i varmen hos italienerne. Nå lanseres en stor markedsføringskampanje for norsk laks i Italia.
Laks, Italia

august, 2018

Norges første undersøkelse om ungdoms spisevaner avslører klasseskiller

Tirsdag 28. august lanserte opplysningskontorene for landbruket Norges og Norges sjømatråd en stor undersøkelse om ungdoms matvaner. Undersøkelsen er gjort blant ungdom i alderen 13-16 år, i forbindelsen med felleskampanjen Sunn ungdomsmat. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen og har som mål å få flere ungdommer til å følge Helsedirektoratets kostholdsråd.

Arrangerer sjømatfestival i Nigeria

Det er duket for norsk sjømatfestival i den nigerianske millionbyen Lagos denne høsten. For første gang arrangerer Sjømatrådet en festival som skal hylle lange eksporttradisjoner og nye muligheter i landet.
Tørrfisk, Nigeria

Arendalsuka 2018

Sjømatrådet arrangerer interessante debatter under Arendalsuka. Her kan du se opptakene fra hver av de tre debattene; konsum, ringvirkninger og teknologi. 

Norsk laks på menyen i Indias første IKEA-varehus

IKEAs første varehus i gigantmarkedet India har åpnet dørene. Varehuset i Hyderabad har verdens største IKEA-restaurant, der hundrevis av måltider med norsk laks skal serveres hver dag.
Laks, India

Bli med Sjømatrådet til nye og spennende sjømatmarkeder i Midtøsten

Midtøsten er et interessant marked for fremtiden, som det er viktig å være en del av. Derfor arrangerer Norges sjømatråd denne høsten fellesstand både på Seafex-messen i Dubai og på Saudi Horeca i Saudi- Arabia. Sjømatrådet inviterer med seg alle norske eksportører som ønsker å være med og videreutvikle potensialet for norsk sjømat i regionen.

Ny sjømatrekord for juli måned

Norge eksporterte 159 000 tonn sjømat for 7,1 milliarder kroner i juli. Volumet var 8 prosent høyere, mens eksportverdien økte med 7 prosent eller 2,2 milliarder kroner fra juli i fjor.

juli, 2018

juni, 2018

1 av 18 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver