Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

januar, 2021

desember, 2020

november, 2020

Siste nytt om sjømatspisere i mange land

Årets versjon av verdens største sjømatundersøkelse er klar. Undersøkelsen er nå tilgjengelig for alle norske eksportører. Løp og les!

Norske skalldyr lansert i Kina

You gotta bring this to China, right away. Det sa mesterkokken Alan Yu da norske skalldyr nylig ble lansert i Kina.
Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe, Kamskjell, Snøkrabbe, Taskekrabbe, Sjøkreps, Blåskjell

Blir det hvit jul i år?

Vi kan ikke love deg en hvit og snørik jul i år, men vi kan love deg at vi skal inspirere til at både hvit og rød fisk og annen sjømat settes på bordet frem mot årsskiftet.

Slik lager du perfekt lutefisk på eget kjøkken

Denne julen blir annerledes, også for lutefiskelskerne. De tradisjonelle samlingene må avlyses, og den populære fiskeretten må i år nytes på andre og mindre arenaer. Her får du de viktigste tipsene for å lage den perfekte lutefisken hjemme på ditt eget kjøkken.

Norsk torskefestival i Kina

Perioden rundt nyttår er feiringene og festivalenes høytid i Kina. I år skal norsk torsk være med på festlighetene.
Eksport, Kina

Digitalt dypdykk i Norges viktigste markeder for sild og makrell

For første gang har Sjømatrådet laget en omfattende digitalrapport for de pelagiske fiskeartene sild og makrell. 
Eksport, Sild, Makrell

Italienske ambassadører med lidenskap for tørrfisk

De brenner for kvalitet og ekte råvarer, sesongvarer og mat med historie og tradisjon. Derfor elsker de norsk tørrfisk, og derfor er de tørrfiskambassadører. Nå har Norge fått sin italienske tørrfiskambassadør nummer elleve i rekken.
Eksport, Italia, Tørrfisk

Nytt gullprodukt fra havets sølv

Aldri før har man hatt høyere etterspørsel eller priser på silderogn. Årsaken er sushi.
Eksport, Sild

Tidenes tredje beste måned for sjømateksporten

Til tross for en meget utfordrende måned med oppblussing av koronapandemien i mange markeder, holder sjømateksporten seg på et høyt nivå. I oktober ble det eksportert sjømat for 10,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 5 prosent, eller 573 millioner kroner, sammenlignet med oktober i fjor. Likevel er dette den tredje høyeste eksportverdien i en enkeltmåned noensinne.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

Dette bør du vite om den japanske fiskespiseren

Sjømat er den proteinkilden japanerne ønsker å spise mer av. Men japanerne er kresne, og det gjelder å vite hvilke produkter man skal tilby dem. Det viser Sjømatrådets ferske sjømatstudie fra «Soloppgangens land».
Japan

Ny prosjektmedarbeider i kostholdsprogrammet Fiskesprell

oktober, 2020

1 av 29 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Head of International PR