Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

oktober, 2020

Spansk lakseopptur i koronatida

Laksen har blitt den store vinneren i Spania under pandemien.
Eksport, Laks

​Norsk laks er kvinnenes favoritt i Sør-Korea

I september var Sør-Korea det største markedet for norsk laks i Asia. Noe av forklaringen på veksten er økt netthandel og at unge kvinner har falt pladask for det norske opphavet.

Ny undersøkelse: Bare 2 av 10 barn spiser nok fisk

Svært få norske barn spiser nok fisk. Men flesteparten sier de gjerne skulle ha spist mer dersom de fikk servert fiskeretter de liker.

Derfor blir 2021 et krevende år for torsken

Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse som starter i morgen, tirsdag 21. oktober, får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.

Sushi- den nye pizzaen

Etter at lakseeksporten til Italia fikk seg en alvorlig knekk som følge av koronapandemien har nedgangen snudd til oppgang. Det er mye takket være italienernes store trang til sushi. Sushitrangen er også grunnen til at Sjømatrådets fiskeriutsending har stor tro på at lakseeksporten til Italia vi doble seg de neste ti årene.
Eksport, Laks, Italia

Derfor kan 2021 bli et dystert torskeår

I 2019 satte norsk torskefisk ny eksportrekord, med 14,4 milliarder kroner. Næringen skaper arbeidsplasser langs hele kysten, men nå er den norske torsken under press. På Sjømatrådets digitale torskefiskkonferanse kartlegges truslene og mulighetene for torskemarkedet i 2021.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sei

Fem trusler som kan stoppe torskefiskens milliardvekst i 2021

Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk, Hvitfisk

Stor laksesatsing i Tyskland og Frankrike

I disse dager starter Sjømatrådet en nasjonal kampanje i Tyskland og Frankrike. Den varer frem til jul og skal gi den norske laksen høy synlighet på TV, på digitale flater, i sosiale medier og matbutikker i de to landene.

Hvordan skal Norge vinne torskemarkedet i 2021?

2021 kan bli et svært krevende år for norsk torsk. Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse skal kartlegge utfordringene, presentere trendene og stille de nødvendige spørsmålene om hva som skal til for at Norge skal vinne torskemarkedet neste år.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Hyse, Sei, Lange, Lyr

Slik blir Sjømatrådets markedsplaner for 2021

Mandag var Sjømatrådet klar med markedsplanene og -budsjett for 2021, og i år er hovedfokuset rettet mot kjernemarkedene.
Laks, Pelagisk, Konvensjonell, Andre skalldyr, Hvitfisk

Thailand: Tror norsk laks er fra Japan

8 av 10 thailendere mener opphav er viktig når de kjøper sjømat. Da er det et problem at mange tror norsk laks er fra Japan, mener fiskeriutsending Asbjørn Warvik Rørtveit. Det vil han gjøre noe med.
Eksport, Laks, Thailand, Ørret

Sjømateksporten over fjoråret til tross for nedgang i september

Eksportverdien av norsk sjømat holder seg over fjorårets rekordnotering. Hittil i år er det eksportert sjømat for 76,7 milliarder kroner, noe som tilsvarer en verdivekst på 1 prosent, eller 623 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Makrell, Sei, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

september, 2020

august, 2020

1 av 28 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Head of International PR