Kategorier
Legg til kategori
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
januar, 2021
Thailand: Et langt bedre år enn forventet
2020 var et ganske bra år for laks- og ørretekspoeten til Thailand til tross for koronapandemien – mye takket være thailendernes sult på sushi.

Hvordan gikk det for norsk torsk i 2020?
Etter mange år med etterspørselsvekst og verdivekst for norsk torsk, var mange sikre på nok et rekordår i 2020 – men da traff korona.

Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien
Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.

desember, 2020
Sjømatrådets store Årskonferanse blir digital
For første gang skal den store Årskonferansen til Sjømatrådet produseres digitalt, noe som ser ut til å være svært populært – for aldri før har så mange meldt seg på.

Eksotisk julefisk
På julaften er norsk klippfisk julemiddag for millioner av mennesker i eksotiske land.

Kongekrabben spiser seg inn i sørkoreansk luksusmarked
Koronapandemien har ikke satt en brems for eksporten av rød kongekrabbe fra Norge til Sør-Korea. Tvert imot går eksporten bedre enn i fjor. Det kan vi blant annet takke sørkoreanske feinschmeckere for, viser en ny rapport.

EAT og Sjømatrådet skal løfte mat fra havet inn mot FN-toppmøte
EAT og Sjømatrådet har inngått et partnerskap for å fremme bærekraftig sjømat. Målet er at samarbeidet skal bidra til et skifte i det globale matsystemet.

Stort fall i sjømateksporten i november
I november ble det eksportert sjømat for 9,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 11 prosent, eller 1,2 milliarder kroner, sammenlignet med november i fjor.

november, 2020
Siste nytt om sjømatspisere i mange land
Årets versjon av verdens største sjømatundersøkelse er klar. Undersøkelsen er nå tilgjengelig for alle norske eksportører. Løp og les!

Norske skalldyr lansert i Kina
You gotta bring this to China, right away. Det sa mesterkokken Alan Yu da norske skalldyr nylig ble lansert i Kina.

Blir det hvit jul i år?
Vi kan ikke love deg en hvit og snørik jul i år, men vi kan love deg at vi skal inspirere til at både hvit og rød fisk og annen sjømat settes på bordet frem mot årsskiftet.

Slik lager du perfekt lutefisk på eget kjøkken
Denne julen blir annerledes, også for lutefiskelskerne. De tradisjonelle samlingene må avlyses, og den populære fiskeretten må i år nytes på andre og mindre arenaer. Her får du de viktigste tipsene for å lage den perfekte lutefisken hjemme på ditt eget kjøkken.
Norsk torskefestival i Kina
Perioden rundt nyttår er feiringene og festivalenes høytid i Kina. I år skal norsk torsk være med på festlighetene.

Digitalt dypdykk i Norges viktigste markeder for sild og makrell
For første gang har Sjømatrådet laget en omfattende digitalrapport for de pelagiske fiskeartene sild og makrell.

Italienske ambassadører med lidenskap for tørrfisk
De brenner for kvalitet og ekte råvarer, sesongvarer og mat med historie og tradisjon. Derfor elsker de norsk tørrfisk, og derfor er de tørrfiskambassadører. Nå har Norge fått sin italienske tørrfiskambassadør nummer elleve i rekken.

Nytt gullprodukt fra havets sølv
Aldri før har man hatt høyere etterspørsel eller priser på silderogn. Årsaken er sushi.

Tidenes tredje beste måned for sjømateksporten
Til tross for en meget utfordrende måned med oppblussing av koronapandemien i mange markeder, holder sjømateksporten seg på et høyt nivå. I oktober ble det eksportert sjømat for 10,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 5 prosent, eller 573 millioner kroner, sammenlignet med oktober i fjor. Likevel er dette den tredje høyeste eksportverdien i en enkeltmåned noensinne.

Dette bør du vite om den japanske fiskespiseren
Sjømat er den proteinkilden japanerne ønsker å spise mer av. Men japanerne er kresne, og det gjelder å vite hvilke produkter man skal tilby dem. Det viser Sjømatrådets ferske sjømatstudie fra «Soloppgangens land».

Ny prosjektmedarbeider i kostholdsprogrammet Fiskesprell

oktober, 2020
1 av 29 sider