Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

juli, 2024

Laksen nyter godt av poke-trenden i Italia

Italia er det tredje største markedet for norsk laks når vi legger sammen direkteeksporten og import via andre land. Laksekonsumet i Italia har økt signifikant de siste tre årene. Sjømatrådet har allerede etablert god tilstedeværelse i en rekke dagligvarekjeder i Italia, og vil nå ta større grep om den delen av laksen som spises utenfor hjemmet – til lunsj og middag på restaurant.
Laks, Italia
Poke med laks er et populært lunsjvalg i Italia. I Love Poke er en av flere pokerestaurantkjeder i det italienske markedet.

650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Denne sommeren skal 650 ungdommer ha sommerjobb som yrkesfisker, og flere av disse vil få sitt første møte med fiskerinæringen. Det skjer gjennom den statlige ungdomsfiskeordningen.
Torsk, Sild, Makrell, Hyse, Sei, Kongekrabbe
Foto: Norges sjømatråd

Slik jobber SalMar for å løse dagens utfordringer i laksenæringen

SalMar ønsker å øke kunnskapen om laksens biologi. De skal bruke 500 millioner NOK på å etablere Salmon Living Lab, for å forbedre og utvikle hele næringskjeden.
Laks
SalMar ønsker å øke kunnskapen om laksens biologi. De skal bruke 500 millioner NOK på å etablere Salmon Living Lab, for å forbedre og utvikle hele næringskjeden.

Prisstigning og fallende sjømatkonsum

Vi har tatt for oss innkjøps- og salgstall fra Flesland Markedsinformasjoner, og sett nærmere på hvordan sjømatkonsumet har utviklet seg det siste året.
Laks, Norge, Torsk, Reker
Til tross for et år med solid prisøkning for flere sjømatkategorier, faller ikke nordmenns sjømatkonsum mer enn 1,5 prosent.
Logg inn
for å se innhold

Prisstigning og fallende sjømatkonsum

Prisen på sjømat har steget, og nordmenn spiser mindre og mindre fisk. Vi har tatt for oss innkjøps- og salgstall fra Flesland Markedsinformasjoner, og sett nærmere på hvordan sjømatkonsumet har utviklet seg det siste året.
Norge, Markedsinnsikt
Middagsbord med sjømat og tapasretter ovenfra.

Svak juni måned ga nedgang i sjømateksporten i første halvår

Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe
Foto: Christina Neumann, Norges sjømatråd

Makrellen har blitt Sør-Koreas mest populære fisk- det meste av den er norsk

Eksport, Laks, Makrell
Koreanerne digger norsk laks, makrell og Haaland: På bildet: Sjømatutsending Johan Kvalheim (til venstre) og manager Mia Sætre Bernhardsen.

juni, 2024

Sjømatrådet ansetter Børge Lotre som ny innsiktsdirektør

Norges sjømatråd har ansatt Børge Lotre (53) i stillingen som direktør for markedsinnsikt og markedsadgang. Lotre har vært konstituert i rollen det siste året.
Markedsadgang, Markedsinnsikt, Om Norges sjømatråd, Employees
Børge Lotre i godt humør

Disse landene spiser mest norsk laks

Ved hjelp av handelsstatistikk og produksjonsestimater beregner Norges sjømatråd konsumet av atlantisk laks i ulike markeder hvert år. Tabellen under viser de 20 største markedene for atlantisk laks i 2023.
Laks
Sashimi

Japansk makrellimportør: - Vi kan ikke leve uten norsk makrell, men høy toll gjør det vanskeligere for oss

Norsk makrellnæring frykter for å miste sitt viktigste makrellmarked - Japan.
Eksport, Japan, Makrell
Yukiko Asai hos den japanske sjømatimportøren Kohyo vil gjerne fortsette å importere norsk makrell, men på grunn av tollsatsene er den i ferd med å bli for dyr.

Sjømatrådet har levert innspill om de nasjonale kostrådene

Norske myndigheter har invitert til å gi innspill til de foreslåtte kostrådene. Norges sjømatråds høringsinnspill er nå ferdigstilt og sendt til myndighetene.
Norge
Fisk

Nordmenn synes pris og proteiner er viktigst

I et år preget av krig i Europa og dyrtid, er det ikke overraskende at nordmenns spisevaner er påvirket av prisen på dagligvarer og mindre engasjement rundt klima og miljø. Vi har tatt en titt på Norske Spisefakta 2023–2024 fra Ipsos, og nordmenns forhold til sjømat, proteiner, sunnhet og matkultur.
Norge
Ovnsbakt ørret med eplesalat

Verdivekst for laks og ørret bidro til solid sjømateksport i mai

Norge eksporterte sjømat for 14 milliarder kroner i mai. Det er en økning på 1 milliard kroner, eller 8 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe
Foto: Norges sjømatråd

Det er fortsatt trygt og sunt å spise fisk

Til tross for at noen forskere og leger peker på at det finnes miljøgifter i fet fisk, beroliger myndighetene alle forbrukerne: Det er fortsatt både trygt og sunt å spise fisk.
Laks og ørret, Sild, Makrell
NSC

Slik vil italienerne ha norsk tradisjonsfisk

Nye generasjoner skaper nye mattradisjoner i Italia. Det skaper også nye muligheter for norsk tørrfisk, saltfisk og klippfisk.
Eksport, Italia, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk
Spiseklar tørrfisk og "baccalà" i fiskedisken- bare å ta med hjem og kose seg. FOTO: Neumann/Sjømatrådet

mai, 2024

april, 2024