Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

august, 2018

juli, 2018

juni, 2018

Ny sjømatstudie fra Frankrike

I dag er 2018-utgaven av sjømatstudien klar - og våre siste funn fra det franske markedet skal presenteres. 

«Frøyanes» forer britene med kvalitetsfisk

Om bord på en av verdens største linebåter, «Frøyanes» fra Måløy, tenker de kvalitet i alle ledd. Det nyter ikke minst det britiske markedet godt av.
Storbritannia, Torsk, Hyse, Hvitfisk

Brasiliansk legende skyter norsk klippfisk i krysset under fotball-VM

VM-feberen herjer også i fotballens hjemland, Brasil. For de brasilianske supporterne kan et suksessrikt verdensmesterskap gi gode resultater også utenfor banen. 
Klippfisk

Sør-Europa vil ha norsk skrei

Stadig flere spanjoler og franskmenn ønsker seg norsk skrei på middagsbordet. Tallene fra årets skreisesong viser at vi eksporterte nesten 50 prosent mer fersk, hel skrei til både Spania og Frankrike enn vi gjorde i fjor.
Frankrike, Spania, Skrei

​Sjømatrådet skal ikke granskes

Vi registrerer at Fiskeribladet har vært noe ivrig på overskriftene på desken i dag tidlig og at dette raskt har spredt seg til andre medier, inkludert NRK og NTB. Det er ikke snakk om at Riksrevisjonen skal gjennomføre en granskning av Sjømatrådet, men en ordinær selskapskontroll. Riksrevisjonen gjennomfører årlig slike kontroller i utvalgte selskaper.

Gladlaks i Milano

Trym Eidem Gundersen har all grunn til å smile. Han er nettopp ferdig med å arrangere et svært vellykket lakseseminar i Milano, i regi av Norges sjømatråd. I tillegg er Italia et av de raskest voksende markedene for norsk laks.
Laks, Italia

Kina senker importtoll på over 250 sjømatprodukter

Kina introduserer nye tollsatser og reduserer satsene for en rekke sjømatprodukter, inkludert fryst makrell og hyse samt fersk og fryst laksefilet.
Kina

6. klassinger fra Bærum danket ut 5000 andre – vant sjømatkonkurranse

Elevene fra Hosle skole har laget Norges beste fiskeoppskrift i nasjonal sjømatkonkurranse for barn og unge. Vinneringredienser; en liten porsjon cornflakes, en god porsjon torsk, en snert med tacosaus og en stor porsjon kreativitet og entreprenørskap.

Live oppdatering fra markedene.

Sjømatrådet vil starte faste nettmøter fra våre representanter i markedene. Nettmøtene vil omhandle utviklingen for artene i markedene og gi fersk innsikt til deltakerne.

Frihandelsavtale mellom EFTA-statene og Filippinene

Frihandelsavtalen mellom EFTA-landene og Filippinene trådte i kraft 1. juni og gjør at det blir tollfri handel for de fleste fiskevarer. Avtalen introduserer også nye bestemmelser for å sikre markedsadgang og vurderes som svært god for norsk eksport av fisk og sjømat. 

Sterk etterspørsel gir rekordhøy pris for laksen

Norge eksporterte 165 000 tonn sjømat for totalt 8,5 milliarder kroner i mai. Volumet falt med 11 prosent, mens eksportverdien økte med 821 millioner kroner eller 11 prosent sammenlignet med mai i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 40 milliarder kroner. Volumet har økt med 12 prosent, mens verdiveksten er på 1,6 milliarder kroner eller 4 prosent.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

mai, 2018

1 av 18 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver