Nyhetssenter

 • Hopp til:

Nyhetssaker

Se alle nyheter

Christian Chramer

Administrerende direktør

Christian Chramer (f. 1973) er utdannet i Forsvaret med befalsskole og Krigsskolen samt en master i ledelse og organisasjon fra UiT Norges arktiske universitet. Han har til sammen 13 års tjeneste i Hæren i ulike stillinger i Norge og Afghanistan og var i perioden 2007-2015 ansatt som kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges sjømatråd.
Chramer kom tilbake til Sjømatrådet i 2022 fra NHO. Der har han siden 2015 hatt ulike stilinger og blant annet vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og direktør for kommunikasjon, samfunn og regioner.

Pressekontakter

Se alle ansatte

Kronikker

Se alle våre kronikker
 • Derfor er Fish and Chips en bærebjelke i hvitfiskmarkedet

  Ingen spiser mer Fish and Chips enn britene, men hvordan står det egentlig til med produktkategorien i Storbritannia – og hva kan gjøres for å vedlikeholde og utvikle konsumet når prisen på torsk stiger og levekostnadene øker?

  Victoria Braathen

  Sjømatutsending, Storbritannia

   Victoria Braathen
  • Norsk sjømat - skapt for å deles!

   I Kystens Hus i Tromsø hvor vi har våre kontorlokaler finner man i første etasje en av byens lokale fiskebutikker. Skal man innom der etter jobb for å handle inn dagens middag må man beregne god tid. På en ettermiddag kan det være godt over 50 kunder i butikken og de fleste er asiatiske turister. 

   Christian Chramer

   Administrerende direktør

    Christian Chramer
   • Skreien fortjener å bli behandlet som en superstjerne

    Etter 20 år med markedsinnsats er skreien blitt en av Norges sterkeste merkevarer og en gastronomisk superstjerne. Det er likevel ingen selvfølge at den får beholde denne posisjonen til evig tid. 

    Bjørn-Erik Stabell

    Fagansvarlig for strategi og bærekraft

     Bjørn-Erik Stabell
    • Ka e drømmejobben?

     Det var torsdag 13. februar 2020. Jeg hadde akkurat søkt meg inn på «bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap». Til tross for at jeg ikke hadde startet å studere enda, var jeg meldt på studentkonferansen Håp i Havet. Dette ble mitt første møte med Norges sjømatråd.

    Kontorer og prioriterte markeder

    Norges sjømatråd har sitt hovedkontor i Tromsø og utsendinger i 13 markeder. I tillegg er Sjømatrådet aktiv i andre prioriterte markeder.
    Se hvor vi befinner oss