Sjømatrådet innsikt: Noen brukere opplever at valgmenyer i de interaktive rapportene ikke fungerer, vi anbefaler å bruke en annen nettleser (for eksempel Edge) dersom du opplever dette. Vi jobber med å løse problemet.

Nyhetssenter

 • Hopp til:

Nyhetssaker

Se alle nyheter

Christian Chramer

Administrerende direktør

Christian Chramer (f. 1973) er utdannet i Forsvaret med befalsskole og Krigsskolen samt en master i ledelse og organisasjon fra UiT Norges arktiske universitet. Han har til sammen 13 års tjeneste i Hæren i ulike stillinger i Norge og Afghanistan og var i perioden 2007-2015 ansatt som kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges sjømatråd.
Chramer kom tilbake til Sjømatrådet i 2022 fra NHO. Der har han siden 2015 hatt ulike stilinger og blant annet vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og direktør for kommunikasjon, samfunn og regioner.

Pressekontakter

Se alle ansatte

Kronikker

Se alle våre kronikker
 • Jakten på ny jobb

  Å søke på en utlyst stilling er spennende. En god søknad er ofte inngangsbilletten til å bli invitert på intervju. 

  Kari Brøndbo

  HR direktør

   Kari Brøndbo
  • Hva nå Portugal?

   I bokhyllen har jeg en oppskriftsbok med «500 bachalau-retter». Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har tatt boken i bruk ennå, for som relativt fersk sjømatutsending til Portugal er det mye å henge fingrene i. Derimot spiser jeg meg igjennom flere av rettene på Lisboas mange restauranter. For det er ikke én restaurant med respekt for seg selv som ikke har bacalhau på menyen.

   Trond Rismo

   Sjømatutsending, Portugal

    Trond Rismo
   • Derfor ble det ny eksportrekord i 2022

    I et år preget av krig, uro og resesjon satte den norske sjømateksporten i 2022 nok en ny rekord. Her er fem årsaker til at det skjedde.  

    Christian Chramer

    Administrerende direktør

     Christian Chramer
    • «Grønn» gigantsatsing utfordrer sjømatkonsumet

     Gigantiske reklamekampanjer skal få tyske familier til å velge vegetariske og veganske erstatningsprodukter for kjøtt og fisk. Hvis barna blir vant til «grønne» fiskepinner og andre fiskeerstatninger, er det dårlig nytt for det fremtidige sjømatkonsumet i Tyskland.

     Kristin Pettersen

     Sjømatutsending, Tyskland

      Kristin Pettersen

     Kontorer og prioriterte markeder

     Norges sjømatråd har sitt hovedkontor i Tromsø og utsendinger i 13 markeder. I tillegg er Sjømatrådet aktiv i andre prioriterte markeder.
     Se hvor vi befinner oss