Tyskland

Tyskland er et viktig marked for norsk sjømat, blant annet for laks og sild. Her finner du informasjon om vårt arbeid i Tyskland, blant annet om våre aktiviteter i 2024, den siste statistikken og mer.

Det tyske sjømatmarkedet

Det tyske sjømatmarkedet er et dynamisk marked, kjent for sine varierte preferanser og forbruksmønstre. For norske eksportører representerer dette markedet både lovende muligheter og betydelige utfordringer på tvers av ulike sjømatsegmenter. Spesielt har laksemarkedet i Tyskland opplevd betydelig vekst de siste årene, og det har blitt et sentralt fokus for norske eksportører. Norsk laks har sikret seg en robust markedsandel på 91%, noe som understreker dens avgjørende rolle. Norges sjømatråd har kontor i Tyskland, lokalisert i Hamburg. Vår sjømatutsending i Tyskland er Kristin Pettersen, som jobber sammen med markedsrådgiver Siri Cecilie Berke.

I tillegg til laks representerer hvitfisksegmentet i Tyskland, som omfatter torsk og sei, potensial for vekst for norske eksportører. Likevel følger dette med sine unike utfordringer, hovedsakelig påvirket av forbrukerpreferanser, bærekraftsbekymringer og konkurranse fra andre kilder. Derfor er det tyske markedet et kritisk fokuspunkt for norske sjømateksportører, da de tilpasser seg ulike trender og strategier for å opprettholde og styrke sin tilstedeværelse i regionen.

Det tyske sjømatmarkedet spiller en uunnværlig rolle i det globale konsumet av sjømatprodukter, med spesiell vekt på laks og hvitfisk. I 2022 hadde markedet et totalt sjømatvolum på 1 105 000 tonn og et per capita forbruk på 13 kg, noe som signaliserer dets betydelige betydning for norsk sjømat. Spesielt har laksesegmentet i Tyskland sett en bemerkelsesverdig økning i per capita forbruk, som nådde 2,2 kg.

Konferanser og seminar

Statistikk

Utviklingen i eksport av sjømat til Tyskland

Markedsføring

Finn ut hvordan vi kan jobbe sammen i Tyskland

Markedsaktiviteter laks

Last ned plan for våre markedsaktiviteter for laks i 2024.

Aktivitetsplan laks 2024

Markedsaktiviteter hvitfisk

Last ned plan for våre markedsaktiviteter for hvitfisk i 2024.

Aktivitetsplan hvitfisk 2024

Markedsadgang

Siste nytt om markedsadgang

Nyhetsarkiv

Eksportører av sjømat fra Norge må være registrert hos Norges sjømatråd

Nyregistrering av eksportører gjøres gjennom et skjema på våre nettsider. Beregnet saksbehandlingstid er ca. 1 uke fra mottak av registreringsskjema og innbetaling av årsavgift har funnet sted.

Fyll ut registreringsskjema

Kontakt oss

Norges sjømatråd sitt kontor i Tyskland er lokalisert i Hamburg. Vår sjømatutsending i Tyskland er Kristin Pettersen.

 

Fischausnorwegen.de

Caffamacherreihe 5
D-20355 Hamburg
Tyskland

+49 151 118 760 32