Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
mars, 2019
februar, 2019
Michelinstjernedryss med norske skalldyr som hovedingrediens
Hele 64 restauranter fikk fordelt totalt 80 høythengende stjerner i Michelinguidens nordiske seremoni i Århus mandag kveld. Men hva har disse restaurantene til felles, bortsett fra stjerner i den verdenskjente restaurantguiden?
Lagde digital lunsj med fiskeriministeren
I dag stilte fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 12 skoleelever fra Kroken ungdomsskole opp på Kystens Hus i Tromsø for å skape oppmerksomhet om den nasjonale konkurransen lagdinegenlunsj.no.
Tett samarbeid viktig for vellykket laksekampanje i Japan
Et godt samarbeid med næringsaktørene er en viktig suksessfaktor for å lykkes med kampanjen. Det mener Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan, Gunvar L. Wie. Han ønsker seg derfor flest mulig innspill på hvordan den planlagte kampanjen kan gjennomføres og utnyttes på best mulig måte.
Fiskespiseren webinar
Gjennom flere undersøkelser og fokusgrupper har Norges sjømatråd kartlagt den norske fiskekonsumenten. Hvorfor går sjømatkonsumet ned her i landet? Og hva kan gjøres for å få trenden til å snu?
Klippfiskseminar 07.02.19 – Grande seminário em Portugal
I går gjennomførte vi for sjuende gang vårt årlige klippfiskseminar i Lisboa med stor suksess!
Fiskesprell: Sjømatglede for barn og unge
At barn og unge får gode erfaringer med fisk er viktig for god vekst og utvikling, og for folkehelsa på sikt. Derfor er Sjømatrådet og fiskesalgslagene sterkt engasjert i kostholdsprogrammet Fiskesprell, som har som mål å bidra til økt sjømatkonsum blant barn og unge i barnehage og skole.
Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar
Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.
Chris Guldberg blir ny kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet
Sjømatrådet har ansatt Chris Guldberg (45) som ny kommunikasjonsdirektør. Guldberg er i dag Kommunikasjonssjef i SINTEF hvor han har vært de siste fire årene. Han vil inngå i Sjømatrådets ledergruppe og starter opp i mai.
januar, 2019
Asbjørn Warvik Rørtveit blir Sjømatrådets nye utsending til Sørøst-Asia
Asbjørn Warvik Rørtveit blir Sjømatrådet neste utsending til Sørøst-Asia. Han avløser nåværende fiskeriutsending Jon Erik Steenslid når han avslutter sin periode til sommeren. Samtidig flytter Sjømatrådet kontorsted fra Singapore til Bangkok.
Bør være forberedt på hard brexit
Norske eksportører bør være forberedt på en hard brexit og endringer i britisk varehandel. Det var hovedbudskapene under «UK-Norwegian Seafood Summit» i London denne uken.
Sjømatseminar i London: om brexit og markedsendringer
Hva skjer dersom Storbritannia trekker seg ut av EU uten en avtale? Hva skjer med handelsavtaler og tollsatser, og hvilke konsekvenser har brexit for sjømathandelen?
Sjømatrådet inviterer til pelagisk satsing i Kina
Norges sjømatråd vil i 2019 ha en satsing på pelagiske arter i det kinesiske markedet. Satsingen vil organiseres som et prosjekt med fokus på økt markedsinnsikt samt tilrettelegging for nettverksbygging for norsk pelagisk næring i Kina.
Nei til brexit-avtale: uheldig for sjømatnæringen
Det britiske parlamentets nei til brexit-avtalen skaper usikkerhet for norsk sjømatnæring.
Langsiktig posisjoneringsarbeid for norske skalldyr og Seafood from Norway
Norske skalldyr skal i henhold til Sjømatrådets overordnede strategi være en spydspiss for sjømat fra Norge, og bidra til å posisjonere Norge som verdens beste sjømatnasjon globalt.
Sjømateksport for 99 milliarder i 2018
Norge har eksportert 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 99 milliarder kroner i 2018. Det er en volumøkning på 4 prosent og en verdiøkning på 5 prosent, eller 4,6 milliarder kroner mer enn i 2017. Dette tilsvarer 37 millioner måltider sjømat hver dag hele året, eller 25 700 måltider per minutt.
desember, 2018
Masterchef Portugal vier julespesial til norsk klippfisk
Antall seere forventes å bikke millionen når portugiserne denne julen får norsk klippfisk og nordnorsk natur servert i beste sendetid gjennom to julespesialer av landets mest populære kokkeprogram.
Norsk klippfisk på meksikanske juletallerkener
Meksikanerne elsker sjømat, også til jul. For mange er det bacalao med klippfisk fra Norge som står på menyen. Nå jobber Sjømatrådet for at enda flere skal få lyst på den norske delikatessen.
Juletid er laksetid i Storbritannia
Når britene spiser julemiddag er det som regel kalkun som står på menyen. Men laksen får stadig større innpass som en del av den tradisjonelle julematen. Det merkes på salget av norsk laks.
Digital lunsj skal få flere ungdom til å spise sunnere
Nær 70 prosent av norske ungdomsskoleelever sier de spiser mindre sjømat enn det som er anbefalt av helsemyndighetene.