Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

september, 2017

august, 2017

Stort potensiale for pelagisk

- Pelagisk fisk har alle forutsetninger for å bli trendy mat. Slik åpnet administrerende direktør i Norges Sjømatråd, Renate Larsen, konferansen Pelagisk Arena i Ålesund i dag. 
Pelagisk Arena 2017

Norske skalldyr går til filmen

Da Munchies bestemte seg for å lage matprogram fra Norge, var det naturlig å fokusere på norske skalldyr.  
norske skalldyr går til filmen

Makrellinspirasjon med øst i nord

Sjømatrådet arrangerte i går en masterclass der kokker fra Japan, Sør-Korea og Norge presenterte sine beste makrellretter til et publikum bestående av lokale kokker og næringsaktører. 
Makrell
Makrell masterclass

Kvinnene er på full fart inn i sjømatnæringen

Stadig flere kvinner velger en karriere innenfor sjømatnæringen. På profesjonsstudiet i fiskehelse ved Universitetet i Bergen er kvinneandelen hele 89 prosent, mens 85 prosent av masterstudentene i akvamedisin ved Norges Fiskerihøgskole i Tromsø er kvinner.
Masterstudent Konstanse Karlsen ved Norges Fiskerihøgskole

Rosselkhoznadzor oppdaterer norske sjømatprodusenter

Mattilsynet har mottatt anmodning fra russiske Rosselkhoznadzor (Federal Service for Veterinary and Phytosanitary Surveillance) om oppdatering av virksomhetsopplysninger for norske produsenter av sjømat.
Land, Russland, Markedsadgang, Aktuelt
Fiskebåt

Norsk sjømat på japansk sjømatmesse for 19. gang

Denne uken er Norges sjømatråd på Tokyo International Seafood & Technology Expo for 19. året på rad.
Norsk sjømat på japansk sjømatmesse for 19. gang

Klippfiskens historie mellom to permer

I dag ble «Klippfiskboka – maten og historia» lansert i Ålesund. – Ingen bok har fortalt klippfiskens historie like grundig som denne, sier prosjektleder og redaktør Bjørn Gunnar Tafjord.
Klippfiskens historie mellom to permer

Europeiske foodies ser mot Norge

Verdens ledende digitale matkanal, Munchies, har gjennom fem programmer rettet fokus mot norsk matkultur, der skalldyr har en fremtredende rolle. Nå kommer Europas ledende foodies til Oslo for å overvære premieren.
Skalldyr

Samarbeidsavtale for å bedre markedsadgang for sjømat

Norges sjømatråd og Mattilsynet signerer i dag en avtale som skal sikre ytterligere samarbeid for å styrke norsk sjømats markedsadgang rundt om i verden.
Eksport
Samarbeidsavtale for å bedre markedsadgang for sjømat

Japansk sjømatkonsum under lupen

Seks år med markedsinnsikt og konsumanalyser resulterer i en rapport som er et realt dypdykk i det japanske sjømatmarkedet. I september inviterer Sjømatrådet norske næringsaktører til lanseringen av resultatene av den japanske sjømatstudien, og seminar der veien fremover for norsk sjømat i Japan er tema. 
salmon

Eisel vant 500 kilo laks i Arctic Race

Bernhard Eisel var den sterkeste klatreren i Arctic Race of Norway og sikret seg dermed 500 kilo laks. – Jeg er overlykkelig, sier østerrikeren.
Bernhard Eisel

Setter omdømme på dagsorden på AquaNor

- Hvis folk ikke har tillit til at havbruksnæringen jobber med å løse de problemene som våre omgivelser er opptatt av, har vi et dårlig utgangspunkt for å formidle kunnskap om næringen, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks. 
Beredskap, Aktuelt
oppdrett

Sjømateksport for 6,7 milliarder i juli

​Norge eksporterte 138 000 tonn sjømat for 6,7 milliarder kroner i juli. Volumet var 4 prosent lavere, mens eksportverdien økte med 2 prosent eller 115 millioner kroner fra juli i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe
Sjømateksport for 6,7 milliarder i juli

Oppsummering av en stabil og god skreisesong

I løpet av årets skreisesong ble det eksportert om lag 5 000 tonn hel kvalitetsmerket skrei fra Norge. Årets sesong var dermed stabil både når det gjelder pris og volum. Sammenlignet med annen fersk helfiskeksport av torsk ligger skreiandelen på rundt 12 prosent, i likhet med de tre siste årene.
Skrei
skrei

juli, 2017