​Hans Frode Kielland Asmyhr er ansatt som Norges sjømatråds nye utsending i Storbritannia og tiltrer stillingen i London 1. september.

Hans Frode Kielland Asmyhr er ansatt som Norges sjømatråds nye utsending i Storbritannia og tiltrer stillingen i London 1. september.

Kielland Asmyhr (47) kommer fra Panor Public Affairs, hvor han har vært partner. I perioden 2013-2016 var han direktør i Burson-Marsteller. Fra 2005-2013 var han stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, blant annet som medlem av Stortingets næringskomite. Kielland Asmyhr er utdannet jurist fra UiO og har deltatt på Forsvarets Høgskole.

-Det er helt avgjørende for den norske sjømatnæringen å følge inngående med på Brexit og hvilke konsekvenser det kan få for eksport av norsk sjømat til Storbritannia og EU. Kielland Asmyhr har betydelig kjennskap til Storbritannia og i EU-spørsmål generelt, som vil gi Norges sjømatråd økt kompetanse på dette området, sier Janne Log, direktør for globale operasjoner, kommunikasjon og samfunn i Norges sjømatråd.

Sjømatrådet har hatt utsending i Storbritannia i fire år og som et av de viktigste enkeltmarkedene for norsk sjømat er interessen for hva som skjer i forbindelse med Brexit derfor stor. I tillegg til at Kielland Asmyhr kjenner det politiske miljøet i London godt, vil hans erfaring med PR, kommunikasjon og marked fra blant annet det internasjonale PR-byrået Burson-Marsteller, være et viktig bidrag for å øke markedsandelen og preferansen for norsk sjømat i landet.

-Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordrende oppgaven og begynne å jobbe for en av Norges viktigste næringer i et utfordrende marked, sier Hans Frode Kielland Asmyhr. Norsk sjømat er noe som gjør oss nordmenn stolte når vi reiser rundt i verden og den vil fortsette å øke sin stilling som eksportnæring i årene som kommer. Jeg er utrolig stolt av å kunne få være med på dette laget, sier han.

Sjømatrådets avtroppende fiskeriutsending i Storbritannia, Jack-Robert Møller avslutter sin utsendingsperiode for å ta fatt på nye oppgaver i rekenæringen. Han er glad for at Sjømatrådet opprettholder posisjonen i Storbritannia fremover og ivaretar de lange handelstradisjonene for norsk sjømat videre.