Vi har gleden av å invitere deg til det årlige lakseseminaret i Milano, tirsdag 18. juni klokken 14:30. Seminaret finner sted på Hotel NH Collection Milano CityLife.
Seminaret blir etterfulgt av aperitivo, nettverksbygging og show-cooking med Chef Hiro på samme sted for å feire World Sushi Day. Dagen etter, den 19. juni, legger vi opp til besøk av utvalgte dagligvarebutikker for de norske deltakerne.
På seminaret vil du få oppdatert innsikt i sjømatmarkedet i Italia, med et særskilt fokus på laks. Du kan forvente en oppdatering på makroøkonomiske forhold, tilførsel og varestrømmer, utvikling i både dagligvare- og restaurantsektoren, samt de siste forbrukertrendene.
Blant foredragsholderne har vi representanter fra dagligvare-, HoReCa-, media- og analysesektoren.
Seminaret er en viktig møteplass for aktører i verdikjeden, og sammen skal vi utforske og diskutere mulighetene for videre vekst i Italias sjømatmarked.
Program
14:30-15:00 Registrering og velkomstkaffe
15:00 – 15:15 Introduksjon
- Åpning ved Norges sjømatråd
- Velkommen ved Norges Ambassade i Roma - Erling Hoem, Ministerråd
15:15 – 16:15 Del 1
- Laksemarkedet: Langsiktige drivere og fremtidsutsikter
Foredragsholder: Dag Sletmo – Vice President, DNB - Viktigheten av bærekraft: Gjør en forskjell med norsk sjømat
Foredragsholder: Bjørn-Erik Stabell, Fagansvarlig strategi og bærekraft, Norges sjømatråd - Trender og forbruk av sjømat og laks utenfor hjemmet
Foredragsholder: Linda Moreschi, Senior Manager, Circana
16:15-16:45 Kaffepause
16:45-18:00 Del 2
- Hva er de siste trendene i dagligvare, for sjømat og for laks i Italia?
Foredragsholder: Marco Pellizzoni – Kommersiell direktør, Consumer Panel & Services, GfK Italy - Hvordan går det med sjømat og laks i dagligvare, og hva kan vi forvente fremover?
Foredragsholder: Marco Fiori, Head of Category Purchasing Fish, Coop Italia - Hva oppnådde vi i 2023, og hvordan skal vi bidra til vekst fremover?
Foredragsholder: Tom-Jørgen Gangsø – Sjømatutsending, Norges sjømatråd
18:00-19:30 Aperitivo, nettverksbygging og show-cooking med Chef Hiro.
Butikkrunde
Den 19. juni legger vi opp til besøk av tre ulike dagligvarebutikker for å se på utvalget av sjømatprodukter. Det blir avgang fra seminarhotellet (NH Milano CityLife) kl. 09:30 og vi er tilbake samme sted ca. kl. 13.
Ønsker du å delta, send en epost til tg@seafood.no eller jfm@seafood.no. Dette er først og fremst forbeholdt de norske deltakerne.