Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
april, 2022
februar, 2022
desember, 2021
Norsk fisk på millioner av julebord verden over
Lutefisk, julesild, julekveite og juletorsk er et «must» for svært mange nordmenn når julehøytiden senker seg. Julefisk er en tradisjon vi deler med millioner av mennesker i mange land- og fisken skal gjerne være norsk.
Hvorfor ble 2021 et historisk godt eksportår?
2021 ble sterkt preget av koronapandemien, men er likevel tidenes beste eksportår for norsk sjømat målt i verdi. Hvorfor ble det slik? Her får du åtte årsaker til det, og samtidig to utfordringer som vi må ta på alvor i det nye året.
Laks, etterspørsel og transport - hvordan blir det fremover?
Norsk laks er verdens mest populære fisk, og folk ønsker den fersk. Men hvordan skal man få fraktet fersk fisk til konsumenter i alle verdensdeler?
Menn, ta ansvar!
Av Marianne Johnsen, styreleder Norges sjømatråd og Renate Larsen, administrerende direktør Norges sjømatråd
november, 2021
oktober, 2021
september, 2021
Spennende sjømathøst i Italia
I sommer pakket jeg kofferten og satt nesen mot Milano. Sammen med fruen og våre to barn skal et nytt eventyr begynne. Etter fem år som sjømatutsending i Japan og Sør-Korea er tiden inne for et nytt land, nye venner, nye kolleger, ny mat og nye arbeidsoppgaver: Denne høsten starter en ny viktig jobb som sjømatutsending i Italia. Det blir en spennende tid både for familien, og ikke minst, for norsk sjømat i landet som har blitt vårt nye hjem.
Slik påvirket pandemien det globale laksemarkedet
Koronapandemien ga laksemarkedet det største fallet i etterspørsel noensinne. Allerede nå er markedet tilbake på vekstsporet, men vil det vare?
juli, 2021
Sjømat er en viktig del av løsningen
Vi har nå startet på den siste halvdelen av 2021. Det blir et halvår hvor verdens ledere skal samles for å diskutere klodens matsystemer. Det kan gi sjømaten et viktig løft.
Forbrukertrendene som påvirker sjømaten de neste årene
Folks tankegang og handlemønster er ekstremt viktig for den norske sjømatnæringen, så her får du noen av de viktigste forbrukertrendene.
Noe av det beste fra Norge
Hva har «Noma» i København, «Maaemo» i Oslo, «Otto e mezzo Bombana» i Hong Kong og «La Paix» i Brüssel til felles?
april, 2021
mars, 2021
Dette har vi lært av koronakrisen
Når påsken nå står for døren, er det tid for ettertanke og en oppsummering av et helt spesielt år. Hva har vi i sjømatnæringen lært av koronakrisen?
Til kamp for tørrfisken
Når tørrfisk havner på en “svarteliste” som gir ugunstige handelsvilkår, da må noe gjøres.
Vaksinen hjelper havfiskeflåten
Vaksiner mot koronaviruset er godt nytt for alle, også for de som fisker torsk. Særlig er det gode nyheter for havfiskeflåten.
januar, 2021
"Alle" kjenner Toyota og sjømat fra Norge
Alle kjenner bilmerket Toyota. Det betyr ikke at alle kjøper Toyota når de skal ha ny bil. Kjennskap er likevel en forutsetning for i det hele tatt å vurdere bilmerket som et alternativ. Slik er det også med sjømat.
Mer bevisste forbrukere er godt nytt for norsk sjømat
2020 var året der koronapandemien tok et jerngrep på verdenssamfunnet. Samtidig var det tidenes nest beste år for norsk sjømateksport. Det viser hvilken sterk posisjon den norske sjømaten har globalt.