Når Vestlandets beste Godfiskklasse skal kåres, kan du være publikum. Finalen finner sted under Bergen Matfestival fredag 6. september. Gjør deg klar for en spennende konkurranse og masse sjømatinspirasjon.

Norges sjømatråd har invitert sjømatspirer fra ungdomsskolene i og rundt Bergen til å konkurrere om å bli årets Godfisk-klasse 2024.

Skal lage den diggeste sjømaten

- Det blir et heftig sjømatoppgjør når 10. klassinger barker sammen for å vise frem sine kulinariske ferdigheter og konkurrere om å lage den diggeste sjømaten, sier Norden-direktør Trym Eidem Gundersen i Norges sjømatråd.

Godfisk.no og Bergen Matfestival står bak arrangementet, som finner sted på scenen på Festplassen 6. september klokken 12.00.

Får tildelt egne mentorkokker

- Dette er en del av festivalens satsing på å fremme lokal sjømat og inspirere unge kokkespirer til å utforske matlagningens verden, understreker Gundersen.

Hver klasse har sendt sine skarpeste sjømathjerner til konkurransen. Sammen med mentorkokker fra noen av Bergens mest anerkjente restauranter skal elevene lage spennende sjømatretter under temaet «digg sjømat i farta».

Ungdomskokker i samtale med mentor

Foto: Godfisk

Tre skoler konkurrerer

- Dette temaet utfordrer deltakerne til å lage retter som er både smakfulle og enkle å lage når du har liten tid, noe som krever både kreativitet og teknisk dyktighet, sier Trym Eidem Gundersen.

Elever fra Mjølkeråen skole, Rothaugen skole og Tysnes skole deltar i konkurransen. Team Mjølkeråen skole har mentor Lotta Olsson, kjøkkensjef og deleier på Lola Bistro. Team Rothaugen skole har mentor Bjarte Finne, Matfaglig ansvarlig på Fløyen, og Team Tysnes skule har mentor Morten Klever, kokk på Lysverket.

Målet er å inspirere deltakere og publikum

- Målet med konkurransen er å vise at fisk og skalldyr er noe alle kan lage. Samtidig ønsker vi å inspirere både deltakere og publikum til å spise mer sjømat hjemme. Ved hjelp av ulike råvarer fra havet skal elevene trylle frem enkle og smaksrike retter, akkurat slik oppskriftene på godfisk.no er, forklarer Gundersen.

Godfisk klassekokker sammen med mentor

Foto: Godfisk

Verdifulle tilbakemeldinger

Hvert team har jobbet hardt sammen med sine mentorkokker for å perfeksjonere sine retter. På finaledagen vil et kompetent dommerpanel vurdere rettene basert på smak, kreativitet, presentasjon og hvordan de passer til temaet.

- Arrangementet er ikke bare en konkurranse, men også en fantastisk mulighet for publikum til å bli inspirert av de unge talentene. De vil vise at sjømat kan være både spennende og tilgjengelig for alle. Det er også en flott anledning for de unge kokkene å få verdifulle tilbakemeldinger fra erfarne fagfolk i bransjen, sier Trym Eidem Gundersen.

Møt opp på Festplassen

Hvis du ønsker å få med deg Godfisk-klassen 2024, er det bare å ta turen til Festplassen 6. september.

- Da kan du være med og heie frem de beste ungdommene i regionen og oppleve en dag fylt med kulinarisk glede og inspirasjon. Kanskje vil en av disse unge kokkene en dag bli en av Norges store matstjerner, sier Trym Eidem Gundersen.