Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
april, 2017
mars, 2017
Endringer i Norges sjømatråd
Endringsfokus skal bidra til et taktskifte i Norges sjømatråd.
Suksess for norsk sjømatseminar i Nigeria
Denne uken har Norges sjømatråd arrangert et sjømatseminar for norske og nigerianske eksportører og importører i Afrikas største by, Lagos. Omlag 80 representanter for sjømatbedrifter i Norge og Nigeria har gjennom seminaret hatt mulighet for å knytte kontakter og å lære mer om markedssituasjonen i Nigeria
Norsk sjømat er i vinden i Sør-Korea
Interessen var stor da Sjømatrådet og arbeidsgruppen for makrell inviterte til et åpent makrellforum i Seoul forrige uke. Koreanernes favorittfisk er makrell og hele 85 deltagere fra koreansk verdikjede fikk presentert status for makrell i Korea og det arbeidet som gjøres for å fremme norsk makrell i markedet.
Disse London-studentene elsker norsk fisk
I hjertet av London ligger Storbritannias eldste college. Her er det høytid blant studentene når den norske sjømaten kommer på menyen.
Stor interesse for norsk fiskeeksport til Vest-Afrika
Sjømatrådets satsning på nye markeder opplever at det er stor interesse blant den norske fiskerinæringa for eksport til land i Vest-Afrika, og i hovedsak Nigeria, Angola, DRC (Kongo Kinshasa) og Kongo-Brazzaville.
Søker ny fiskeriutsending til Storbritannia
Norges sjømatråd har lyst ut stillingen som fiskeriutsending til Storbritannia. Søknadsfristen til et av Norges viktigste hvitfiskmarkeder går ut 27. mars 2017.
God kvalitet på skreien i Spania
Skrei er et helt unikt sesongprodukt fra Norge. Kvalitetsmerket skrei lover toppkokker og kresne konsumenter over hele Europa det beste av det beste av fersk fisk. Slikt kan man ikke gamble med.
Roger går LIVE med Boston
Fra merdekanten på Nyvoll utenfor Alta skal Roger Karlsen la seg intervjue på direkten fra Sjømatmessa i Boston.
Tørrfiskens reise fra Lofoten til Nigeria blir dokumentarfilm
Denne uken har Sjømatrådet vært i Lofoten sammen med Nigeriansk TV for å fortelle historien om den norske tørrfiskens reise fra det kalde nord og helt ned til Afrikas vestkyst.
Sjømatrådet lanserer nye nettsider
I dag lanserte Sjømatrådet nye seafood.no. Målgruppen er norske sjømateksportører og de vil nå enklere finne relevante tjenester på et felles digitalt nettsted, alt i Sjømatrådets nye selskapsprofil. Betaversjonen av nettstedet har allerede vært ute en tid.
Kokkesirkus til Finnmarksløpet
The Flying Culinary Circus inntar Alta og får boltre seg i de beste råvarene fra Finnmark. Kokkesjonglørene skal skape begeistring i lokalene til den nye restaurantstjerna Taverna'n midt i hjertet av byen og Finnmarksløpet.
Norsk sjømat i beste sendetid
Gikk du glipp av "Rå fisk og sylskarpe knivar"? Nå har du muligheten til å se hele programmet.
Sjømateksporten økte med seks prosent i februar
Norge eksporterte 196 000 tonn sjømat for totalt 7,5 milliarder kroner i februar. Det er en volumnedgang på 19 prosent og en verdiøkning på 448 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
Norske skalldyr i hovedrollen på Noma
Da den verdenskjente danske restauranten Noma hadde avskjedsfest lørdag kveld, var gjestelisten eksklusiv. På menyen sto blant annet norsk sjømat.
Presenterte supermaskin for statsråden
Med ny teknologi håper den tyske matindustrileverandøren Baader Group å styrke sin posisjon i Norge. Sist uke inviterte de fiskeriminister Per Sandberg på en omvisning i sitt lokale i Lübeck.
februar, 2017
Tysk stjernekokk elsker norsk skrei
Når den tyske stjernekokken Cornelia Poletto setter opp vintermenyen på restauranten sin i Hamburg, er det én hovedrett som aldri byttes ut.
Arbeidsgruppen for makrell til Sør-Korea
For å styrke norsk makrell sin posisjon i Japan og Sør-Korea er det avgjørende at Sjømatrådet jobber tett og godt sammen med den pelagiske næringen.
- Sushi er nesten like populær som taco
Den fantastiske suksesshistorien om norsk sushilaks inntog i Japan blir fortalt av Arne Hjeltnes på TV 2s hovedkanal.
Sterk nedgang i det norske sjømatkonsumet
Sjømatkonsumet i Norge går tilbake. I 2016 spiste nordmenn 7 prosent mindre sjømat enn året før.