Norges sjømatråd har lyst ut stillingen som fiskeriutsending til Storbritannia. Søknadsfristen til et av Norges viktigste hvitfiskmarkeder går ut 27. mars 2017. 

- Norge eksporterte sjømat for 5,7 milliarder kroner til Storbritannia i 2016. Av denne eksporten kom 1,3 milliarder  kroner fra eksport av hvitfisk. Det gjør Storbritannia til et av våre viktigste hvitfiskmarkeder. Vi søker en person med et sterkt engasjement for sjømatnæringen som kan fronte vårt arbeid i dette markedet, sier adm.dir Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Strategisk og operativt

Fiskeriutsendingen til Storbritannia er den norske sjømatnæringens representant i markedet og skal arbeide for å øke etterspørselen etter norsk sjømat. Stillingen innebærer spennende utfordringer innen PR, markedsføring, markedsinnsikt og beredskap, og innebærer tett dialog med de norske aktørene i markedet. Rollen som fiskeriutsending krever arbeid både på et strategisk og operativt nivå.

 - Den som ønsker å søke på denne stillingen må ha høyere utdanning og relevant erfaring fra for eksempel salg, markedsføring, internasjonalt arbeid eller kommunikasjon. Erfaring fra fiskeri- og havbruksnæringen vil være en fordel og det kreves gode norsk og engelsk kunnskaper, sier Larsen.

2-årig engasjement

Kontorsted for stillingen er London. Det er en forutsetning for utstasjonering at den som ansettes er norsk statsborger og skattepliktig til Norge. Stillingen er et 2-årig engasjement, med mulighet for forlengelse i inntil 3 år. 

- Om du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Sjømatrådet. Du finner mer informasjon om stillingen på våre nettsider, sier Larsen.