Fra merdekanten på Nyvoll utenfor Alta skal Roger Karlsen la seg intervjue på direkten fra Sjømatmessa i Boston.

-Jeg gleder meg til å vise fram den flotte næringa vi jobber i. Og jeg er selvsagt litt spent på om vi virkelig får det til rent teknisk. Det er langt fra Alta til Boston, sier Roger Karlsen som er områdeleder for Alta-avdelinga i Grieg Seafood Finnmark.

-Vi er stolte av det vi får til i Alta og Finnmark, og deler mer enn gjerne arbeidet og historiene som ligger bak, sier Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood. 

-Jeg gleder meg til å vise fram den flotte næringa vi jobber i, sier Roger Karlsen i Grieg Seafood Finnmark (foto: Marit Rein/Sjømatrådet)

- Jeg gleder meg til å vise fram den flotte næringa vi jobber i, sier Roger Karlsen i Grieg Seafood Finnmark (foto: Marit Rein/Norges sjømatråd)

Inviterer med «hjem»

Under åpningen av Norges stand på Seafood Expo North America, vil sjømatutsending Egil Ove Sundheim invitere gjestene med «hjem» til Norge. Det skjer i form av et intervju fra merdene på Nyvoll til messelokalet i Boston. Sundheim skal intervjue Karlsen og spørsmålene er det de som besøker messestanden som stiller.

-Dette blir utrolig spennende og det er en fantastisk anledning til å få møte næringsaktørene selv, de som står i første linje i produksjonen, sier Sundheim som forteller at amerikanerne er veldig opptatt av bærekraft og åpenhet i matproduksjonen.

-Bruker dere antibiotika, hvor mye fisk er det i merda, hva er det i fôret – dette er ofte stilte spørsmål her, sier Sundheim.

Ringvirkninger lokalt

Milleniumgenerasjonen i Amerika er også opptatt av bærekraft, og spør også om virksomhetenes sosiale ringvirkninger og  verdiskapning.

-Kort fortalt, det handler om ringvirkninger i lokalsamfunnene.

Områdeleder Roger Karlsen og samfunnskontakt Roger Pedersen i Grieg Seafood Finnmark er stolte av det de får til i Finnmark, og bidrar gjerne med kunnskap om havbruksnæringa (foto: Marit Rein/Sjømatrådet)

Områdeleder Roger Karlsen og samfunnskontakt Roger Pedersen i Grieg Seafood Finnmark er stolte av det de får til i Finnmark, og bidrar gjerne med kunnskap om havbruksnæringa (foto: Marit Rein/Norges sjømatråd)

Sendingen skjer søndag og mandag ettermiddag norsk tid på den norske messestanden, som er en viktig møteplass for norske og amerikanske næringsaktører.

- I tillegg arrangerer vi et seminar hvor vi deler vår markedskunnskap om det amerikanske markedet med næringa. Og vi samarbeider med den norske Ambassaden om ytterligere en møteplass hvor blant annet kokker skal servere den gode sjømatens historie i praksis, sier Egil Ove Sundheim.