Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
februar, 2018
Årets viktigste dag for sjømat i Singapore
Den 9. mars er en av årets mest begivenhetsrike dager for sjømatentusiaster og -aktører i Sørøst-Asia. På Sjømatrådets lunsjseminar presenteres den nyeste markedsinnsikten for det sørøstasiatiske markedet, samt spennende innlegg fra aktører som satser i regionen.
Gjerp Solstad, Neumann og Grøner Krogstad til Sjømatrådet
Silje Gjerp Solstad, Christina Neumann og Anja Grøner Krogstad tar steget inn i sjømatnæringen og starter i Sjømatrådet.
Sjømatkampen tilspisses i Japan
Kampen om hva som sitter i klypa i enden av spisepinnene skjerpes i et av våre viktigste sjømatmarkeder. Fallende konsum og tøff konkurranse fra andre nasjoner og arter gjør at norsk sjømat i større grad må kjempe om plassen i Japan.
Sjømatrådet har avviklet pressestipendordningen
Norges sjømatråd har siden 2003 stilt midler til disposisjon for årlige pressestipend. Stipendet har vært rettet mot journalister eller personer innenfor media som arbeider med eller har interesse for norsk fiskeri- og havbruksnæring, norsk sjømateksport og internasjonal handel med sjømat.
Statsministeren serverte norsk makrell i Seoul
Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av hvordan norsk sjømat har vunnet folks hjerter i Sør-Korea. Da hun besøkte den norske standen på KTLivesite i sentrum av Seoul i går fikk hun se med egne øyne den posisjonen norsk makrell har i dette markedet, og benyttet anledningen til å dele ut gratisprøver til de mange fremmøtte.
Statsministeren feirer norsk sjømateventyr under OL
Sjømat fra Norge har allerede vunnet gull i Korea, og under lekene i Pyeongchang vil norsk sjømat stå i fokus under flere arrangement i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.
Satser på det franske hvitfiskmarkedet
Norsk hvitfisk sto i fokus da Sjømatrådet inviterte til Masterclass på den velrenommerte kokkeskolen til Alain Ducasse i Paris denne uken. Tilstede var ikke bare mesterkokken Alan Geaam, men også ti av de viktigste fiskehandlerne i regionen.
Kjempestart på sjømatåret 2018
Norge eksporterte 198 000 tonn sjømat for 7,7 milliarder kroner i januar. Det er en volumøkning på 23 000 tonn eller 13 prosent og 143 millioner kroner eller 2 prosent sammenlignet med januar i fjor.
Skreien lokket toppkokker til Tromsø
Denne helgen har 13 toppkokker fra Storbritannia med til sammen 10 Michelin-stjerner i bagasjen, vært i Nord-Norge for å bli bedre kjent med skrei.
januar, 2018
«3 i uka» skal minne unge på å spise sjømat
Unge spiser mindre sjømat enn ønskelig. Nordmenns sjømatkonsum er redusert med 15 prosent siste året og med 26 prosent de siste fem årene. En gjennomsnittlig åttendeklassing spiser mer godteri enn fisk og nær fire ganger så mye rødt kjøtt som sjømat.
Innspill til kandidater i markedsgruppene
Sjømatrådet ber om innspill til potensielle kandidater til markedsgruppene.
Fremtiden for norsk sjømat i Storbritannia
- Hvordan kan norsk sjømatnæring best rustes for Brexit? – Og hva må sjømatprodusenter gjøre for å tilpasse seg en ny generasjon sjømatspisere? Det er noen av temaene på plakaten under Sjømatrådets seminar i London 24.januar.
Tørrfisk blir TV-stjerne i italiensk MasterChef
En av Italias mest populære TV-konkurranser vier et helt program til den norske tørrfisken. Denne uken viser MasterChef Italia episoden fra Lofoten.
Sjømatrådet fikk innsiktspris
Norges sjømatråd ble onsdag tildelt Sponsor Insights Innsiktspris for 2017. Det er første gang denne prisen deles ut.
Status verdiskapning produktive hav 2050
Sjømatnasjonen Norge kan nå de overordnede prognosene for marin verdiskaping i Norge for 2050 for de etablerte næringene, men vi ligger langt bak skjema på de nye næringene. Fiskeriene har allerede nådd verdimålet for 2030.
Markedsadgang blir viktigere
En global prismodell viser at med mindre Russland åpnes for eksport av laks, vil trolig lakseprisen falle i 2018.
Nordmenn spiser mindre sjømat
I Norge er vi opptatt av en livsstil som innebærer helse, sunnhet og bærekraft. Det er derfor vanskelig å forstå at vi velger bort sjømaten, som svarer på alle disse trendene.
Fremtiden i fokus under Sjømatrådets årstallspresentasjon
Norge eksporterte sjømat for 94,5 milliarder kroner i 2017. Det var et rekordår for næringen, men fremover er det flere utfordringer som må løses.
Satser på rå reker til eksklusivt restaurantmarked
Nye og spennende produkter tilpasset et moderne publikum blir stadig viktigere i sjømatbransjen. Nå lanserer Lyngen Reker som første norske produsent ferske, rå reker rettet mot de beste restaurantene i landet.
En million tonn laks for 64,7 milliarder i 2017
2017 var et rekordår for norsk lakseeksport. Norge har eksportert 1 million tonn laks for 64,7 milliarder kroner i 2017. Det er en økning på 5 prosent eller 3,4 milliarder kroner sammenlignet med 2016, og er den høyeste eksportverdien av laks noensinne. Volumøkningen er på 2,8 prosent eller 27 000 tonn fra 2016.