Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

mai, 2019

april, 2019

Tom-Jørgen Gangsø er Sjømatrådets nye direktør for markedsinnsikt og markedsadgang

Sjømatrådet har ansatt Tom-Jørgen Gangsø som ny direktør for markedsinnsikt og markedsadgang. Tom-Jørgen (29) kommer fra stillingen som Strategy Manager i Sjømatrådet. Han vil inngå i Sjømatrådets ledergruppe og starter i stillingen 1 mai.

Avtale på plass mellom Storbritannia, Island og Norge ved hard brexit

​Storbritannia er Norges fjerde største markedet for norsk sjømateksport, og det har lenge vært spenning rundt hvordan brexit-prosessen ender. Onsdag holdes det avgjørende EU-krisemøtet hvor alle EU-land skal stemme over om hvorvidt Storbritannia får nok en brexit-utsettelse frem til 30. juni for å få på plass en avtale før de forlater EU.
Laks

Optimisme for norsk klippfisk i Brasil

Etter flere år med utfordrende markedsadgang og tap av markedsandeler til hovedsakelig Kina, har norsk klippfisk fått en sterk start på 2019. Målet med besøket til fiskeriminister Harald T. Nesvik i Brasil er å ytterligere forbedre markedsadgangen for norsk sjømat, slik at sjømatnæringen i større grad kan utnytte mulighetene i det brasilianske markedet.
Eksport, Klippfisk

Seks sjømatkampanjer i seks land

Det er stor kampanjeaktivitet i utemarkedene denne våren. Blant sjømaten som blir løftet frem i tre forskjellige verdensdeler er den norske laksen, makrellen, skreien og klippfisken.

BESTE FØRSTE KVARTAL FOR NORSK SJØMATEKSPORT NOENSINNE

Norge eksporterte 640 000 tonn sjømat til en verdi av 25,6 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 18 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 1,8 milliarder kroner målt mot første kvartal i fjor. Volumnedgangen utenom pelagisk sektor er på 2 %.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Makrell

mars, 2019

Utlisensiering av varemerket Seafood from Norway på hvitfisk

Sjømatrådets styre vedtok i møte 19. februar 2019, basert på råd fra markedsgruppen hvitfisk, å tillate utlisensiering av varemerkene «Seafood from Norway» på hvitfisk og «Skrei».

Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»

Når verdens gastronomiske elite samles i Singapore for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.

Japanske sushimestere digger norsk laks

Norsk laks har blitt favoritt-toppingen for mange japanske sushi- toppkokker. Mye takket være mesterkokken Masayoshi Kazato som har brukt norsk laks i sushi i over 20 år.
Laks, Japan

På lag med japanske sjømataktører for å sikre norsk sjømat

Japanere digger sjømat. De spiser fisk til frokost, lunsj og middag, og det må gjerne være norsk laks eller makrell. Men høye tollsatser gjør konkurransen stadig tøffere. Chile og EU kan seile forbi Norge med en frihandelsavtale som sparer dem for hundrevis av millioner i året.
Eksport, Laks, Japan, Makrell

Jenter strømmer til «blå» utdanning

Celina og Andrea stortrives med studievalget sitt, og nå får de selskap av flere jenter. Ferske søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at sjømatnæringen har gjort en god rekrutteringsjobb.

Ønsker seg enda flere kvinnelige kokker

Heidi Bjerkan, Dominique Crenn og Kyle Kwong er toppkokker i verdensklasse. Her forteller de om sine erfaringer i et mannsdominert miljø og hvorfor de ønsker seg enda flere kvinner inn i yrket.

Digitalisering av bedriftsinitiativ

Sjømatrådet har nylig gjennomført en omlegging til digitale søknad- og rapporteringsskjema for Bedriftsinitiativ. Programmet har også blitt omdøpt på engelsk, og heter nå NSC’s Joint Marketing Program.

Norsk skalldyrfest for verdenskjente kokker

De kvinnelige superkokkene var fulle av lovord om den norske skalldyrfesten under Parabare Forum i Oslo mandag kveld.

Knallstart for sjømateksporten i 2019

Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.
Eksport, Laks, Brasil, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell

Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Trine Horne (37) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Horne er i dag bosatt i Brussel, og har lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.

februar, 2019

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver