Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

september, 2019

august, 2019

Makrellen som «helsekjendis» i Kina

Høyt næringsinnhold bør trekkes frem for å få flere kinesere til å spise norsk makrell. Det konkluderer en fersk rapport som har sett på markedsmulighetene for den norske makrellen i Kina. Rapporten ble presentert under Pelagisk Arena i Ålesund 5. september.
Eksport, Pelagisk, Kina, Makrell

Kongekrabben som TV-stjerne i Sør-Korea

Den norske kongekrabben har blitt «kjendis» i Sør-Korea. Med saltomortale på kjøkkenbenken har den gjort sitt innrykk i beste sendetid på sørkoreansk TV. I tillegg har den blitt avbildet og omtalt i over 70 ulike medieoppslag det siste året.
Eksport, Sør-Korea, Kongekrabbe

Med sei på vei til Bocuse d’Or

For første gang får fisk hovedrollen når norske toppkokker skal konkurrere om å bli Norges neste kandidat til Bocuse d’Or. I konkurransen løftes seien frem som den største stjernen.
Sei, Hvitfisk

Tidenes julimåned for norsk sjømateksport

Norge har eksportert 164 000 tonn sjømat til en verdi av 7,8 milliarder kroner i juli. Det er en volumnedgang på 6 prosent og en verdivekst på 11 prosent eller 768 millioner kroner målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe, Snøkrabbe

Jubler over halvert toll på tørrfiskhoder i Nigeria

Nyheten om at nigerianske myndigheter nå setter ned tollen på tørrfiskhoder fra 20 til 10 prosent er svært godt nytt for norske eksportører.
Eksport, Tørrfisk, Nigeria

juli, 2019

Frykter for sjømateksporten til Storbritannia når britene får ny statsminister

Storbritannias kommende statsminister Boris Johnson har vært en forkjemper for brexit siden avstemningen i 2016, og sannsynligheten for en hard brexit den 31. oktober er svært stor. - En hard brexit er det verst tenkelige alternativet for norsk sjømateksport til Storbritannia, sier Hans Frode Kielland Asmyhr som er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Storbritannia.
Eksport, Storbritannia

Sjømatrådet satser videre i Saudi-Arabia

Etter gode tilbakemeldinger fra fjorårets messe og en kraftig eksportøkning til Midtøsten, stiller Sjømatrådet med felles stand på Saudi Horeca for andre år på rad.

Økt laksevekst i Sør-Korea med bismak

Den stadig sterkere posisjonen til norsk laks i Korea møter motstand i form av fake news.
Sør-Korea, Omdømme

Laksepoke skal friste publikum på P4s sommerturné

I år skal de besøkende på P4s sommerturné få muligheten til å smake på en av de lekre rettene til «3 i uka». Det skjer gjennom et samarbeid med radiokanalen.

Nye nettsider til sjømatspiserne ute i markedene

Sjømatrådet har nettsider til forbrukerne av norsk sjømat i 16 markeder utenfor Norges grenser. Sidene får i disse dager en oppfrisking og fornying.

Tidenes beste halvår for norsk sjømateksport

Norge eksporterte 1,3 millioner tonn sjømat til en verdi av 51,2 milliarder kroner i første halvår 2019. Det er en volumnedgang på 13 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 3,1 milliarder kroner målt mot første halvår i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell

Siste innspurt før laksekampanje i Japan

Siden januar har Sjømatrådets team jobbet med forberedelser til laksekampanjen i Japan. Gjennom godt samarbeid med næringen begynner planene nå ta form, og til høsten får japanerne servert norsk laks i flere mediekanaler.
Laks, Japan

Frihandelsavtale mellom EU og søramerikanske land: gode nyheter for norsk sjømateksport

Den nylig inngåtte frihandelsavtalen mellom EU og Mercosur kan åpne opp for økt eksport av norsk sjømat til Brasil.
Eksport, Brasil, Klippfisk, Sei

juni, 2019

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver