Hold av torsdag 18. oktober, og få med deg årets viktigste møteplass for hvitfisknæringa i Norge.
- 10:30: Registrering - Clarion Hotel the Edge
- 11:30: Lunsj
- 12:30: Konferansen starter i storsalen
- 17:00: Faglig program avsluttes
- 19:45: Apertif utenfor storsalen
- 20:00: Lutefiskmiddag
For deltakelse på konferansen gjelder følgende priser:
- Konferanse inkl. lunsj og middag (kr. 990)
- Konferanse inkl. middag (kr. 890)
- Konferanse inkl. lunsj (kr. 149)
- Konferanse ekskl. lunsj og middag (kr. 0)
Program:
- Et hav av plast
Fredrik Myhre – seniorrådgiver fiskeri og havmiljø WWF: Før var plast i alt – nå er det nærmest et skjellsord. Hva vet vi egentlig om det totale bildet for plast i havene – og hva betyr det for oss i næringa? - Great balls of Vesteraalens
Eirik Nikolaisen – Salgs og markedssjef Vesteraalens AS: De har vært der i alle år og er ifølge ryktene mer populære enn noen sinne. Nå skal også kinesere spise fiskeboller fra Vesterålen. Hvordan i all verden har de fått det til?
- Nytt år, ny kunnskap – hva har vi lært siden sist?
Ingrid Kristine Pettersen og Ingelill Jacobsen – Norges sjømatråd: Ingrid og Ingelill drar oss gjennom ny kunnskap på eksisterende og potensielle markeder for hvitfisk.
- Ny minister, nye tanker – regjeringens vyer for hvitfisknæringen
Fiskeriminister Harald Tom Nesvik: Regjeringen mener Norge skal ta en internasjonal ledende rolle når det gjelder satsing på havet. Hvilken rolle skal hvitfiskbransjen ta i dette? Og ikke minst; hvilke rammevilkår er han villig å gi oss?
- Vi fisker for lite og vi fisker for mye – Nofima
Kriminelt viktig – divisjonsdirektør Magnar Pedersen letter litt på sløret for det arbeidet Ressurskontrollutvalget skal gjøre.
Ressursutnyttelse – seniorforsker Kine Karlsen forteller om verdiene i kvotene som ikke blir fisket og i råstoffet som ikke blir utnyttet.
Strukturvinnerne – seniorforsker Audun Iversen drar fram vinnerne i strukturendringene.
- Et Nergård i endring
Ari Theodor Josefson, konsernsjef, Nergård AS: Mye skjer i Nergaard for tiden. Ny båt, nye eiere, og kanskje nye impulser fra Island? Ari deler litt av hva som skjer i det tradisjonsrike selskapet. - Økonomisk utvikling i våre viktigste sjømatmarkeder
Eirik Larsen, senioranalytiker, DnB
- Hva er verdien i et merke
Svein Ove Haugland, adm. dir., Norges Råfisklag: Hva betyr egentlig det å sette merke på fisk? Gir det oss merverdi? Etter noen måneder i sjefsstolen har Råfisklagets nye adm.dir allerede klare tanker om hvordan en kan øke verdiene i hvitfiskbransjen.
- Når sjømaten stoppes på grensa
Silje G. Solstad og Egil Ove Sundheim med flere, Norges sjømatråd: USA, Kina, Brexit og Brasil. Norges Sjømatråd setter fokus på noen av utfordringene vi har med markedsadgang i dag, og hva vi ser i glasskula fremover
- Politikk, akademia og en bråte fiskerikandidater
Kathrine Tveiterås, dekan UiT: Fiskerne blir færre, studentene blir flere. Sentrale rammebetingelser for fiskeriene er i endring, samtidig som stadig flere snakker om betydningen av havet, kunnskap og kompetanse i framtidens nord. Universitetet er en sprek 50 åring, og en viktig stemme i debatten. Hvilke tanker gjør Kathrine og UiT seg om veien videre for hvitfisknæringa?
- Debatt; hva tar vi med oss fra Torskefisk 2018