Vi har gleden av å invitere til vårt årlige sjømatseminar i Milano, som i år vil ha fokus på norsk laks. Seminaret vil ha fokus på matrygghet og markedsinnsikt for laks.
Norwegian salmon seminar 2018
Norsk laks: Markedsinnsikt og mattrygghet
Velkommen til Sjømatrådets årlige sjømatseminar i Milano, som i år vil ha fokus på laks. Årets seminar vil se nærmere på utfordringer og trender for norsk laks i det italienske markedet, samt mattrygghet. For påmelding, gå nederst på siden.
Etter seminaret vil det bli servert smaksprøver med norsk sjømat, primært laks og apertiff. Dette vil ta sted i den vakre hagen Villa Necchi Campiglio, og vil være en god arena for nettverksbygging.
Program:
- 15:00 - 15:30 Registrering og velkomstkaffe
- 15:30 – 15:45 Velkommen og introduksjon
- Velkommen av Trym Eidem Gundersen - Fiskeriutsending i Italia, Norges sjømatråd
- Innledende kommentarer av Hanne Brusletto – Ministerrådgiver, Royal Norwegian Embassy in Rome
-
Moderator for lakseseminaret er Valentina Tepedino, Direktør, Eurofishmarket
- 15:45 - 17:00 Seminar – Første del: Innsikt for norsk laks
- Market update: Spot and contract prices 2018
Foredragsholder: Søren Martens – Adm. dir., Fish pool, Bergen - Norwegian salmon in the Italian market
Foredragsholder: Trym Eidem Gundersen - Fiskeriutsending i Italia, Norges sjømatråd - How do Italians consider Norwegian salmon?
Foredragsholder: Ingrid Kristine Pettersen – Analytiker, Norges sjømatråd, Tromsø - The out of home market for Norwegian salmon
Foredragsholder: Matteo Figura – Food Service Director, The NPD Group, Milano - Innovation trends in Norwegian aquaculture
Foredragsholder: Björgólfur Hávarðsson, Innovation manager, The Seafood Innovation Cluster, Bergen
- Market update: Spot and contract prices 2018
- 17:00 – 17:30 Kaffepause
- 17:30 – 18:45 Seminar – Andre del: Mattrygghet
- Do we need to freeze salmon before it is eaten raw?
Foredragsholder: Luigi Lanni – Istituto Zooprofilattico Sperimentale of Lazio and Tuscany - Facts about sustainable salmon feed today and on-going innovation
Foredragsholder: Leif Kjetil Skjæveland - Communication Manager, Skretting - The use of insects in aquaculture: practical advantages and consumer perception
Foredragsholder: Giuliana Parisi – Dipartimento di Scienze Produzioni Agroalimentari e dell'Ambiente (DISPAA), University of Florence - Is anisakis in farmed fish a risk?
Foredragsholder: Andrea Gustinelli – Dept. Veterinary Medical Sciences, Alma Mater Studiorum, University of Bologna -
Concluding remarks
Foredragsholder: Børge Grønbech – Head of Global Operation, Norges Sjømatråd, Tromsø
- Do we need to freeze salmon before it is eaten raw?
- 18:45 Aperitivo with Norwegian seafood tasting, and networking, in the garden of Villa Necchi Campiglio