"Velkommen, jeg er deres dame her i Italia – sjømatnæringens egen representant som jobber bare for dere."

Det var brede smil som møtte meg da jeg tok i mot en gruppe på rundt 20 laks- og ørretoppdrettere fra Vestlandet på flyplassen her i Milano i formiddag. Jeg skulle vise frem noe av det fineste i byen. Nei, ikke Piazza Duomo eller Cenacolo di Leonardo. Målet for dagens besøk var et av de største, og flotteste, hypermarkedene her i Milano: Carrefour Planet på MilanoFiori. Der har de et fantastisk utvalg av sjømat av alle slag – og norsk laks har fått betydelig plass i kjølediskene.

Vi startet en kampanje i alle utsalgene til Carrefour på mandag, så det var en flott dekorert fiskedisk jeg kunne vise frem. Siden vi hadde besøk fra Norge var også hovedinnkjøperen av sjømat hos Carrefour og sjefen for fiskedisken tilstede da vi kom til butikken. Butikksjefen har tidligere vært på besøk i Norge for å oppleve hvordan oppdrettsnæringen i Norge fungerer, og han er en svoren tilhenger av norsk laks. I dag snakket han seg varm om hvor fint det er der laksen vokser opp og hvor god kvalitet fisken har. Dette gjorde smilene i gruppa enda større. Slike sjømatvenner er gode å ha!

På ambassaden i Roma har jeg allerede fått navnet «Fiske-Merete», og det er et navn jeg bærer med stolthet. Nå gleder jeg meg bare til neste gang det kommer besøk fra norske sjømatprodusenter. Ciao!

SKREVET AV: Merete Kristiansen