For fire år siden forlot Sjømatrådet mediebyrået Mindshare etter mange års samarbeid. Nå har partene signert en ny kontrakt for det norske markedet.

- I 2017 avsluttet vi samarbeidet fordi vi gikk over til en global avtale med ett mediebyrå. Det har vært mange endringer i mediebildet de siste årene, og da kontrakten igjen skulle ut på anbud, ble det gjennomført en grundig intern prosess. Da ble det konkludert med at Sjømatrådet fremover er best tjent med lokale avtaler med mediebyrå, sier markedsdirektør Camilla Beck i Norges sjømatråd.

Anbudsprosess

På nyåret startet en anbudsprosess for mediebyrå i Norge, og i denne uken ble det klart at Norges sjømatråd signerer en ny avtale med Mindshare.

- Anbudskonkurransen ble gjennomført etter lov om offentlige anskaffelser. Det har vært en god prosess der vi har lett etter et mediebyrå og team med riktig kompetanse og engasjement. Vi er sikre på at vi har funnet en veldig god partner. Mindshare beskrev en meget god arbeidsprosess, hadde mange relevante caser og var i tillegg svært konkurransedyktig på pris. Vi gleder oss stort til å sette i gang jobben med å få dem tilbake om bord, sier Camilla Beck.

Mindshare er et globalt byrå som vil gi Sjømatrådet mulighet til å løse enkelte oppgaver på tvers av landegrenser, noe som har vært en viktig del av anbudet.

Har savnet Sjømatrådet

- Vi har savnet å jobbe med norsk sjømat og med en svært profesjonell organisasjon som Norges sjømatråd. Vi hadde et langvarig samarbeid, med tilhørende sorgprosess etter bruddet. Så da anbudet ble lagt ut, var det ingen tvil om å legge ut agnet på alle kroker, sier Peer Morten Løchting, utviklingsdirektør i Mindshare.

- Vi har også savnet folkene i organisasjonen. I Mindshare setter vi folk først, og for at folk skal trives på jobb eller på fritiden, trenger vi en sunn helse i bunnen. Og da må vi trene, ta vare på hverandre og spise riktig. Med sjømaten kommer viktige ingredienser for å ha det bra som mennesker, og det vil vi hjelpe å kommunisere slik at sjømatkonsumet kan øke, sier Peer Morten Løchting.