Norges sjømatråd har ansatt Sigmund Bjørgo (46) som ny sjømatutsending til Kina.

- Sigmund Bjørgo er strategisk sterk og har inngående kjennskap til både sjømatnæringen og det kinesiske markedet. Han har tidligere vært sjømatutsending til Kina og gjort en formidabel jobb for oss i mange år, så vi er særdeles fornøyde med å få ham tilbake, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.

Var sjømatutsending til Kina i syv år

Sigmund Bjørgo ble ansatt i Sjømatrådet første gang i 2011. Da tiltrådte han som sjømatutsending til Kina og Hong Kong, en stilling han hadde frem til 2018. De neste tre årene var 46-åringen fra Steinkjer Sjømatrådets utsending til Sverige, før han i 2021 sa opp for å bli direktør for ny internasjonal vekst i Tine.

- Jeg hadde 10 flotte år i Sjømatrådet og er både stolt og ydmyk over å være tilbake. Nå gleder jeg meg stort til å returnere til Shanghai og videreutvikle det kinesiske markedet sammen med den norske sjømatnæringen, sier Sigmund Bjørgo.

- Kina har uante muligheter

Som direktør for ny internasjonal vekst i Tine har Bjørgo siden 2021 jobbet mot Asia, blant annet ved å utvikle marked og merkevare for både TINE Brunost og Jarlsberg til denne regionen.

- Kina har uante muligheter. Siden jeg flyttet fra Shanghai i 2018, har den norske sjømateksporten økt med hele 129 prosent i verdi. Det viser hvilken stor appetitt det kinesiske innenlandsmarkedet har for norsk sjømat, sier Bjørgo.

Takker Thorud for jobben

Sigmund Bjørgo erstatter Andreas Thorud (43), som har vært Sjømatrådets utsending til Kina de siste tre årene.

- Andreas har lagt ned en solid innsats i et stort og viktig marked for norsk sjømat. Det fortjener han en stor takk for, og vi ønsker ham lykke til videre, sier Børge Grønbech.

Sigmund Bjørgo starter 1. juli i sin nye stilling.