Hold av tirsdag 28. juni. Fra klokken 09.00-09.30 holder vår sjømatutsending til Kina, Andreas Thorud, et webinar om de viktigste funnene fra Sjømatrådets kinesiske forbrukerundersøkelse.

Forbrukerundersøkelsen viser at kinesere gjerne kjøper importert sjømat, og i webinaret skal Andreas Thorud blant annet belyse hva kinesere mener om norsk sjømat, hvordan og hvorfor de handler den inn, samt hva som kan øke salget.

- Når det gjelder importer sjømat, er laks den mest populære arten. Faktisk svarte 90 prosent av respondentene at de hadde kjøpt laks den siste måneden, forteller Andreas Thorud, Sjømatrådet utsending til Kina.

Hvorfor kjøper kinesere norsk sjømat?

De to viktigste årsakene til at kinesere kjøper importert sjømat, er at de synes den er god på smak og er ernæringsrik.

- Det er gledelig å se at Norge har en høy status når det gjelder importert sjømat. Norge oppfattes blant annet som høyt spesialisert som sjømatproduksjon, og i undersøkelsen kommer det frem at de verdsetter kvaliteten på våre produkter, sier Thorud.

  Han vil gå nærmere inn på kinesernes preferanser for norsk sjømat på webinaret.

  Hvordan kjøper kineserne norsk sjømat?

  For norsk sjømatnæring er det viktig å ha oversikt over forbrukerreisen til kineserne. Hvilke valg tar de og hvordan finner de frem til fisken de velger å kjøpe inn?

  - Vi har kartlagt forbrukerreisen deres. Vi ser blant annet at kinesere er opptatt av nye oppskrifter og fiskens emballasje – som burde inneholde detaljert informasjon. De inspireres også av butikkampanjer, røper Thorud.

  Han legger til at kineserne har kommet langt når det gjelder netthandel.

  -  Netthandelen øker raskt, og her er det viktig at vi henger med i timen. Norsk sjømat må være på de rette og foretrukne plattformene, for her er det et stort potensial for økt handel. Undersøkelsen viser nemlig at norsk sjømat er den mest foretrukne, oppsummerer Thorud.

  Hvorfor er norsk sjømat mest populær?

  At norsk sjømat er den mest prefererte, er gledelig, mener Thorud. Han poengterer at det er viktig å vite årsaken til denne førsteplassen.

  - I webinaret belyser jeg temaet, og jeg ser også på hvordan vi skal klare å holde på favorittstempelet. Vi kan ikke sove i timen, og det er nettopp derfor vi gjør slike forbrukerundersøkelser, avslutter han.

   Her melder du deg på webinaret

   Vel møtt!