Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

februar, 2025

januar, 2025

Åpent webinar: Sjømat, USA og tollsatser

Se webinar om sjømat, USA og tollsatser.
Amerikansk sjømatmarked

Storbritannias fish and chips-elite kommer til Vesterålen

Storbritannia
VINNERNE FRA 2023: For to år siden var disse kategorivinnerne med på en uforglemmelig reise med den moderne norske autolinebåten «Atlantic». Foto: Tone Molnes, Norges sjømatråd

Norge og Thailand har signert historisk frihandelsavtale

Laks, Thailand, Ørret, Makrell

Historisk snøkrabbe-leveranse til Kina

Kina, Snøkrabbe
STOLT: Svein Ruud i Norway King Crab. Foto: Privat

Nå er laksen like populær som pizza i pizzaens hjemland

Sushi og laks har blitt blant favorittene på italienske spisesteder. I tillegg er lakserettene snart like populære som kjøttrettene, viser en ny undersøkelse.
Eksport, Laks, Italia
Italienernes restaurantvaner er i rask endring. Pizza og pasta er fortsatt populært, men nå spiser folk sushi og fusionmat med laks like ofte som pizza.

Dette var Pelagisk Arena

Tirsdag 14. januar var det tid for å samle hele den Pelagiske næringen til foredrag, diskusjoner og nettverksbygging i Bergen. 
Pelagisk, Pelagisk
Fra panelsamtale på Pelagisk Arena

Fire sjømattopper om sjømatnæringen i 2050

Hvor står sjømatnæringen i dag, og hvor står næringen om 25 år? Vil Norge fortsatt være en verdensledende sjømatnasjon, og hva skal til for å lykkes?
Eksport
Fiskerinæringen har lange tradisjoner og stor betydning for Norge. Nå skaper kvotereduksjoner bekymringer. FOTO: Johan Wildhagen/Sjømatrådet

Nytt på nytt for Sjømatnasjonen Norge 2025

Eksport, Markedsinnsikt
Fra Panelsamtalen "Sjømaten i spagaten". F.v.: Martin Skaug, Sjømatrådet, Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær, Camilla Beck, Sjømatrådet, Owen Westergård, Lerøy Seafood og Ole Førre Skogstø, Extra.

175,4 milliarder grunner til å snakke om norsk sjømat

Sjømatåret 2025 er i gang – og tradisjon tro ble det nye året ønsket velkommen på Sjømatrådets årskonferanse – Sjømatnasjonen Norge.
Eksport, Markedsinnsikt
Bilde av paneldebatt årskonferansen 2025.

2024 ble tidenes beste år for norsk sjømateksport

Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Skrei, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe
Foto: Norges sjømatråd

Slik blir årets Ombordfrystkonferanse

Klippfisk, Torsk, Reker
Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, Victoria Braathen, er en av foredragsholderne på Ombordfrystkonferansen Foto: Kristin Støylen

desember, 2024