Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
desember, 2024
Fem fiffige funn om lutefisk til jul
Høytiden nærmer seg med stormskritt og julemenyene i det ganske land begynner sakte, men sikkert å formes.
I den anledning har vi fisket fram våre ferskeste funn om nordmenns forhold til jul og julemat – med et ekstra blikk på én av de mest julete fiskene: Lutefisken.
Tradisjonsrik og trendy: Norsk røkelaks som fransk julemat
Røkelaks har lange tradisjoner, og mange er glad i det – også i Frankrike. I jula har røkelaksen en helt spesiell plass i fransk matlaging, selv i dyrtid: På tross av svakere kjøpekraft hos franske forbrukere er røkelaks mer populært enn noensinne.
Stor suksess i São Paulo: Seminaret «O Futuro do Bacalhau Brasil»
21. oktober 2024 ble den første utgaven av «O Futuro do Bacalhau Brasil» gjennomført, basert på det allerede vellykkede seminaret med samme navn fra Portugal.
Prisvekst og økte volum ga tidenes høyeste verdi for sjømateksporten i november
Selskaper kan nå listeføre seg som produsent av levende sjømat til Kina
Sjømatrådet bistår selskaper som ønsker å listeføre seg for eksport av levende akvatiske produkter til Kina.
november, 2024
Takk for i år, Torskefisk!
Årets Torskefiskkonferanse er over for denne gang. Med nesten 500 personer i konferansesalen og 150 personer som fulgte med digitalt ble også årets konferanse en stor suksess.
Instacart-suksess i USA: Dagligvarer på nett
Instacart er den viktigste portalen for dagligvarehandel på nett i USA. Det siste året har Sjømatrådet arbeidet med strategisk annonsering i den nye, digitale dagligvareplattformen – les mer om hvordan vi gjorde det her.
Første norske sjømatseminar i Kinshasa, DR Kongo
Temaet er markedsadgangen for norsk sjømat. Her vil mulighetene for en forenkling av forholdene for eksport og import av norsk sjømat til det afrikanske landet bli løftet frem.
Nytt materiell om laksens livssyklus
Filmen og bildene er utformet for å gi en helhetlig og oppdatert presentasjon av laksen livssyklus i norsk oppdrettsnæring til hele sjømatnæringens nytte.
Bildeuttak fra filmen er også gjort tilgjengelig - les om bildene her.
Senja-fiskeren Christina (21) er med på global Haaland-kampanje
Sjømatrådet søker kandidater til våre markedsgrupper
Sjømatrådet søker nå kandidater til våre fem markedsgrupper - laks og ørret, hvitfisk, konvensjonell, pelagisk og skalldyr. Vi ønsker innspill fra næringen på nye kandidater innen 28. november.
Tidenes høyeste verdi for sjømateksporten i oktober
Verdifull innsikt: Slik gir brukerundersøkelsen retning til Sjømatrådets arbeid
Norges sjømatråd gjennomfører en ny brukerundersøkelse i samarbeid med Ipsos for å sikre at våre produkter og tjenester møter sjømatnæringens behov og forventninger. Nå skal denne gjennomføres årlig.
Dette er Sjømatrådets planer fram mot 2030
Norges sjømatråds nye artsstrategier og markedsplaner er endelig klare, og setter tydelig retning i markedsarbeidet for norsk sjømat de neste fem årene. Planene er utarbeidet i tett samarbeid med de fem markedsgruppene i Sjømatrådet.
Sjømat blir en del av regjeringens eksportreform
Sjømat og sjømateksport har i mange generasjoner vært en del av Norges DNA. Nå er sjømatnæringen den sjette satsingen i regjeringens eksportreform «Hele Norge eksporterer».
Smakfull utveksling mellom Norge og Italia
Barbera Fish Festival i Agliano Terme i Piemonte har fokus på møtet mellom barbera vin og moden fisk fra Norge. Nytt av året var at elever fra restaurant- og matfag ved Ishavsbyen videregående skole i Tromsø var invitert til festivalen for å delta i kokkeskolekonkurransen «Baccalà e Stoccafisso Challenge».
oktober, 2024
Godfisk.no inngår samarbeid med Norske Kokkers Landsforening
Norges sjømatråd, Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag står samlet bak avtalen om å gå inn som hovedpartner i partnerprogrammet til Norske Kokkers Landsforening (NKL), dette bak merkevaren Godfisk.no.
Sjømatrådet inviterte til markedstur til Saudi-Arabia
I høst dro 14 norske sjømateksportører på rundtur i Saudi-Arabia for å lære mer om landet med voksende potensial for norsk sjømat.