Sjømatrådet inviterer til webinar om laksemarkedet i Italia, hvor mye ny innsikt vil bli presentert.

Grunnet den pågående koronapandemien med påfølgende reiserestriksjoner og sosial distansering, vil årets seminar om laks i det italienske markedet være et live webinar, tirsdag 13. oktober.  

Webinaret vil ta for seg flere viktige tema, blant annet ny markedsinnsikt, sjømattrender, viktigheten av mattrygghet og effekten koronapandemien har hatt på salg og forbrukerholdninger i det italienske markedet.  
For de som ikke har mulighet til å delta i seminaret vil et opptak bli gjort tilgjengelig i ettertid.   

Vi skal ha to separate sesjoner som dekker de samme temaene på norsk/engelsk og italiensk for henholdsvis norsk og italiensk industri

13:30 – 14:50  norsk/engelsk sesjon – fullt program under 

Norsk/engelsk seminar video


15:30 – 16:50  italiensk sesjon – fullt program her.

Italian seminar video

Program

13:30 - 13:45   Welcome and introduction

Les mer om våre foredragsholdere her (ENG)

  • Welcome and introduction by Trym Eidem Gundersen - Director Italy, Norwegian Seafood Council
  • Greetings from Norway's Minister of Fisheries and Seafood, Odd Emil Ingebrigtsen
  • Greetings from Ambassador Margit F. Tveiten, Royal Norwegian Embassy in Rome
  • Seminar moderated by Stefania Lorusso – Editorial Director, Distribuzione Moderna

13:45 - 14:10   Overall salmon insight

  • “Norwegian salmon status and future prospects”
    Speaker: Paul T. Aandahl - Seafood Analyst, Norwegian Seafood Council
  • “Insight of Norwegian salmon in Italy and NSC market activities”
    Speaker:  Trym Eidem Gundersen - Director Italy, Norwegian Seafood Council

14:10 - 14:50   Effect of covid-19 on seafood habits with focus on salmon

  • “Seafood trends in Italian retail during covid-19”
    Speaker:  Andrea Succi - Sales and Marketing Analytics Sales Leader, Nielsen Italy
  • “Consumption of seafood in HoReCa before, during and after the lock-down”
    Speaker: Matteo Figura - Foodservice Director, The NPD Group
  • “Covid-19, salmon and food safety: media's portrayal compared to experts’ opinion”
    Speaker: Valentina Tepedino - Veterinary and national representative for SIMeVeP (Italian Society of Preventive Veterinary Medicine) for the seafood sector