Sjømatrådet inviterer til en frisk start på 2025 med vår årskonferanse: Sjømatnasjonen Norge 2025.
Denne gangen har vi utvidet tidsperspektivet og vil både se oss 25 år tilbake i tid til starten av 2000-tallet og vi vil se fremover mot 2050.
Konferansen finner sted på Clarion Hotel The Hub i Oslo mandag 6. januar. Om du ikke har anledning til å delta fysisk vil konfernasen også bli streamet.
Konferansen er nå fulltegnet, men du kan følge den på stream eller se den i opptak.
PROGRAM
Konferansier: Martin Skaug, Kommunikasjonsdirektør, Norges sjømatråd
DEL 1 Sjømatnasjonen Norge
- Velkommen til Sjømatnasjonen Norge
Marianne E. Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd - Sjømatnasjonen Norge - beholder vi ledelsen?
Christian Chramer, administrerende direktør, Norges sjømatråd - Tittel kommer
Marianne Sivertsen Næss, Fiskeri- og havminister - Geopolitiske utsikter og implikasjoner for Norge
Dr. Kari M. Osland, direktør for Norwegian Institute of International Affairs (NUPI)
DEL 2 Sjømaten i spagaten
- Sjømatens plass i kostrådene
Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet - Hva påvirker våre matvalg og hvordan får vi flere til å spise mer fisk?
Tarje Børsum Gaustad, Førsteamanuensis – Institutt for markedsføring, Handelshøgskolen BI - Panelsamtale: Alle vil spise mer fisk, men får det ikke til - hva kan gjøres?
Martin Skaug, konferansier og kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet leder samtalen.
Deltakere:
- Ole Førre Skogstø, leder strategi, konsept og kategori, Extra
- Owen Westergård, teamleder for VAP Nordic, Lerøy Seafood
- Camilla Beck, markedsdirektør, Norges sjømatråd
- Even Tronstad Sagebakken, statssekretær for fiskeri- og havministeren
DEL 3 Norsk sjømat i verdenstoppen - fortsetter veksten?
- Nå skal sjømatnæringen inkluderes i "Hele Norge eksporterer"
Asbjørn Warvik Rørtveit, Manager, Global Operations, Norges sjømatråd - Har vi nådd toppen? Stopp i produksjons- og etterspørselsvekst etter laks
Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd - Hardt, men ikke håpløst for hvitfisken?
Eivind Hestvik Brækkan, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd - Pelagisk fisk - fra hel fisk til en stim av verdifulle produkter
Jan Eirik Johnsen, ansvarlig for pelagisk i Norges sjømatråd - Fra rekedominans til nye helter i skalldyreksporten
Josefine Voraa, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd - Italia: Tusen år med norsk sjømat og tusenvis av nye muligheter
Tom-Jørgen Gangsø, Sjømatrådets utsending til Italia
DEL 4 Fra Milliardærøya via Sørøst-Asia mot 2050
- Samtale med skaperne av Netflix-serien "Milliardærøya"
Serieskaper Anne Bjørnstad og regissør Marit Moum Aune i samtale med
Martin Skaug, konferansier og kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet. - Våre nye sjømatvenner i Øst?
Åshild Nakken, Sjømatrådets utsending til Sørøst-Asia - Sjømatnasjonen Norge: Bærekraft og biologi på vei mot 2050
Dorothy Dankel, Seniorforsker, avdeling Klima og miljø, SINTEF
- Panelsamtale: Hvor er vi i 2050?
Christian Chramer, adm. direktør i Sjømatrådet leder samtalen.
Deltakere:
- Svein Ove Haugland, adm. direktør i Norges Råfisklag
- Knut Ellekjær, adm. direktør i Cermaq Norge
- Rita Karlsen, COO i Br Karlsen
- Dag Sletmo, Svp og senioranalytiker i DNB
Overnatting
Dersom du ønsker å bo på Clarion Hotel The Hub, har du mulighet til å få hotellrom til avtalepris.
Her kan du booke hotellrom, eller benytt koden SEAFOOD2025 ved bestilling på hotellets nettside.