2020 har vært et veldig annerledes år, på veldig mange måter. 6. januar 2021 arrangerer Sjømatrådet sin årskonferanse. Denne gang blir det i en digital utgave. 

På den halvannen time lange digitale konferansen analyserer vi sjømatåret 2020, men ser også på mulighetene, utfordringene og trendene i det nye året.

Les pressemeldingen på sjømateksporten 2020 her.


Årskonferansen tar blant annet for seg Sjømatnasjonen Norges internasjonale konkurrasekraft sett i lys av koronapandemien.

Konferansen ledes av direktør for kommunikasjon og PR, Chris Guldberg.

Del 1:

Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd:
"Sjømatåret som ble så annerledes"

Erna Solberg, statsminister:
"Sjømatnæringens betydning for Norge og sjømatnasjonen Norges posisjon globalt."

Gunhild Stordalen, EAT-gründer:
"Sjømat som en del av løsningen."

Tom-Jørgen Gangsø, direktør for markedsadgang og markedsinnsikt i Norges sjømatråd:
"De viktigste sjømattrendene."

Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB
"Sjømatnæringens konkurransekraft"

Odd Emil Ingebrigtsen, fiskeri- og sjømatminister:
"En takk til sjømatnæringen"

Arne Hjeltnes og Marianne Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd:
"Samtale med styrelederen"

Chris Guldberg, Renate Larsen og Tom-Jørgen Gangsø
"Vi oppsummerer første del"

 

Del 2:

  • Markedsadgang v/Silje Gjerp Solstad, leder av markedsadgang
  • Forbrukertrender - Hvorfor og hvordan vi handler sjømat v/Lars Moksnes, analytiker forbrukeradferd
  • Laks og ørret - Den robuste laksen v/Paul Aandahl, analytiker laks og ørret
  • Hvitfisk - Rammet av et tøft 2020 v/Ingrid Kristine Pettersen og Eivind Hæstvik Brækkan, analytiker hvitfisk og konvensjonell
  • Pelagisk - Årets suksesshistorie v/Jan Eirik Johnsen, analytiker pelagisk
  • Skalldyr - Tøff vår, bedre høst v/Josefine Voraa, analytiker reker og skalldyr