Konferansen går av stabelen i Ålesund 9. januar 2025. Vi oppdaterer programmet fortløpende. Meld deg på allerede i dag. 

Scandic Hotel Parken Ålesund 

  • Gjester bes bestille rom online med bookingkode
  • Bestill via: www.scandichotels.no
  • Bookingkode: BOMB060125  (4 bokstaver + 6 tall)
  • Bestillingsfrist: 20. desember

 

Program Ombordfryst 2025

10.00-10.07:
Introfilm og praktisk info

10.08-10.13:
Velkommen, Martin Skaug, kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd

10.14-10.30:
Hva vil regjeringen med havfiskeflåten, Kristina Hansen, statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet

10.31-10.41:
Forutsigbare rammebetingelser,
Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt 

10.42-11.05:
I 2025 kuttes torskekvoten med 25 prosent, og det er mørke skyer i horisonten. Hva får den nye virkeligheten å si for fiskeflåten? 

  • Louise Haahjem, Head of Commercial Banking Seafood i Nordea
  • Geir Huse, forskningsdirektør i Havforskningsinstituttet
  • Astrid Strand, daglig leder i Havbryn
  • Terje Kjølsøy, markedsdirektør i Bluewild

11.06-11.16:
Torsken mot 2030, Finn-Arne Egeness, Chief Analyst Seafood i Nordea

11.17-11.27:
Lansering av fersk rapport om ringvirkningene av den havgående flåten, Audun Iversen, forsker i Nofima

11.28-11.44: 
«Jenter om bord» - Fiskebåts nye kvinneprosjekt

11.45-12.45:
Lunsj 

12.45-12.50:
Kort prat med styrmann Marte Antonsen, M/T "Sørkapp"

12.51-13.05:
Kunstig intelligens, Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud

13.06-13.21:
Paneldebatt – slik kan kunstig intelligens endre havfiskeflåten i de neste 10 årene

  • Inger Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre
  • Torill Standal Eliassen, Managing Director og styremedlem i twoday 
  • Eldar Farstad, administrerende direktør i Lerøy Havfisk 
  • Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud

13.22-13.33:
Fryst fisk – hvordan kan den bli enda bedre
, Svein Kristian Stormo, forsker i Nofima 

13.34-13.50:
Fremtidens tråler, Anders Knardal Roald, Senior Naval Architect, og Håvard Vollset, Vice President Research & Innovation Lien, Vard 

13.50-14.20: 
Pause

14.20-14.32:
Global tilførsel av reker og markedssituasjonen for ombordfryst i Kina, Josefine Voraa, aansvarlig for skalldyr i Norges sjømatråd og Sigmund Bjørgo, sjømatutsending i Kina, Norges sjømatråd 

14.33-14.48:
Fremtid og muligheter i norsk rekenæring: «Det vil fort gå bra», Knut Helge Vestre, ColdWaterPrawns of Norway

14.49-15.01: 
I en Ipsos-undersøkelse svarer 36 prosent at de har kjøpt mer fryst sjømat istedenfor fersk. Hvordan jobber dagligvarebransjen med fryste sjømatprodukter v/ Ida Brumoen og Henriette Gran Nyhus, kategorisjefer i Kiwi

15.02-15-05:
Videoinnslag
Slik er klippfiskmarkedet i Portugal. Prisøkning og volumnedgang. Hva betyr det for konsumet, Trond Rismo, Norges sjømatråd

15.06-15.21:
Hvordan skal vi navigere i en krevende tid med store utfordringer i markedene for konvensjonell, hvitfisk og reker?

  • Louise Haahjem, Head of Commercial Banking Seafood, Nordea
  • Gunvar L. Wie, Key Account Manager konvensjonell, Norges sjømatråd
  • Bjørn-Erik Stabell, Key Account Manager hvitfisk, Norges sjømatråd
  • Josefine Voraa, Key Account Manager skalldyr, Norges sjømatråd
  • Stian Hjelle, administrerende direktør i Ervik Seafood AS

15.22-15.25: 
Videoinnslag: 
Minireportasje fra fish & chip-næringen i Storbritannia.

15.26-15.41: 
Developments in the UK seafood market, Simon Dwyer, Managing Director, UK Seafood Federation Limited

15.42-15.53: 
Hvordan er hvitfiskmarkedet i UK?
Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia

15.55:
Slutt