Norge er en stor sjømatnasjon. Til tross for dette spiser vi stadig mindre sjømat. Konsumet er redusert med 15 prosent det siste året, og med 26 prosent de siste fem årene. Hvis ikke trenden snur, vil det få konsekvenser både for sjømatnæringen og folkehelsa.
Mandag den 12. mars inviterer Sjømatrådet til et arrangement i Oslo som belyser denne problemstillingen. Vi byr her på spennende foredragsholdere og gjester, og presenterer fersk innsikt knyttet til det norske sjømatkonsumet. I tillegg markeres «3 i uka», en kampanje som skal øke bevisstheten om hvor enkelt det er å følge Helsedirektoratets kostholdsråd om å spise sjømat tre ganger i uka. Kampanjen skal vise bredden av sjømatprodukter og gi en positiv påminnelse om å velge sjømat.
Arrangementet finner sted på SALT (Langhuset) i Oslo den 12. mars kl. 10.00-12.00. Det vil være mulig å bli med på workshops i etterkant av hovedprogrammet. Ytterligere detaljer kommer.