Brasil krever en egen produkt- og merkeregistrering for import av animalske varer. Registreringen gjennomføres av matmyndighetene i Brasil (DIPOA - Animal Origin Products Inspection Department) før eksport kan ta til. Produkt- og merkeregistreringen skal gjennomføres elektronisk i databasen til DIPOA.

Nederst på siden ligger lenker til søknadsskjema og veiledningsdokument fra DIPOA. Disse kan anvendes som brukerstøtte ved registrering av data i den elektroniske databasen.

Produkt- og merkeregistreringen er en engangsprosedyre og skal ikke gjøres per forsendelse. Ved endring av produktet må ny registreringsrunde hos DIPOA gjennomføres i henhold til kravene i skjemaet.

Legg merke til at:

  • All informasjon må fylles ut på portugisisk, alternativt spansk. 
  • Alle sider i skjemaet må være utfylt før de legges frem for DIPOA. Eksterne skjemaer og opplysningene som er fylt inn må være oversatt til portugisisk.
  • Etikett til bruk for produktet ved eksport til Brasil må legges ved skjemaet.
  • Først når registreringen er gjennomført og godkjent kan varene importeres til Brasil.
  • Mattilsynet har ikke detaljkunnskap om regelverket i Brasil. Vi anbefaler derfor at næringen har tett kontakt med importørene i Brasil, alternativt bransjeorganisasjonene for ytterligere informasjon.