Det portugisiske sjømatmarkedet utgjør et viktig marked for norske sjømateksportører. Portugal har dype kulturelle røtter knyttet til "Bacalhau da Noruega" og betrakter det som en integrert del av sin kulinariske arv. Det er knapt en eneste restaurant i Portugal som ikke har bacalhau på menyen, og tilsvarende er det knapt en portugisisk familie hvor klippfisken ikke står sentralt i kostholdet, enten det er til hverdags eller festligheter.
Som det mest betydningsfulle markedet for norsk klippfisk, representerer "Bacalhau da Noruega" tradisjon og historisk verdi i Portugals kulinariske landskap. Dette markedet er av stor betydning for Norge, og Norges sjømatråd er representert av vår sjømatutsending i Lisboa, Trond Rismo.
Den norske tilførselen av klippfisk i Portugal har sett vekst, til tross for en reduksjon i det generelle forbruket av Bacalhau. Mens det oppstår utfordringer på grunn av nedgangen i forbruket, spesielt blant yngre forbrukere, og bekymringer knyttet til økte priser og inflasjon, opprettholder den norske Bacalhauen en dominerende markedslederposisjon når det gjelder volum og mental markedsandel i Portugal.
Bacalhau da Noruega har bemerkelsesverdig synlighet og bevissthet i Portugal, og det gjør det til et viktig navn i markedet. Til tross for utfordringene knyttet til endrede forbrukstrender og kjøpekraft, finnes det muligheter for å øke Bacalhau-forbruket utenfor de tradisjonelle sesongperiodene, spesielt blant yngre forbrukere. Portugals rike historie og tradisjonelle kulinariske tilknytninger med Bacalhau understreker viktigheten av å opprettholde dens posisjon og forbruksnivåer i et marked der det oppfattes som en tradisjonell og høyt aktet produkt.