Tradisjonen tro inviterer Norges sjømatråd til sin store årskonferanse. I år er fokuset spesielt på Norges posisjon internasjonalt, utviklingsmulighetene som ligger i bærekraftige hav og fremtidsmulighetene for sjømat.

- Vi håper så mange som mulig ønsker å komme på årets konferanse, sier Renate Larsen, direktør for Norges sjømatråd.

Meld deg på her!

100 milliarder er nådd, hva nå?

Det går svært bra for sjømatnæringen om dagen, og sammen med Fiskeri- og sjømatministeren har Larsen akkurat gått ut med at Norges sjømateksport passerer 100 milliarder kroner for første gang. En milepæl er altså brutt, og da er det naturlig at årskonferansen til Norges sjømatråd skal fokusere på veien videre. For hvor ligger mulighetene, og hvordan skal vi sko oss for å møte fremtiden på best mulig måte?

- På årskonferansen har vi mange spennende foredragsholdere, deriblant kommer EAT. De har et viktig fokus på bærekraft, men vi har også fått med oss Sturla Henriksen fra UN Global Compact. Han skal snakke om hvilken posisjon norsk sjømatnæring har internasjonalt, sier Larsen.

Et annet spennende foredrag som trekkes frem, er hvordan bærekraftige investeringer skaper vekst. Det holdes av Thina Saltvedt, sjefsanalytiker ved Sustainable Finance, Nordea.

På podiet kommer selvfølgelig fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik og Renate Larsen selv, men også næringen er representert på talerlisten. Publikum får blant annet høre hvordan Cermaq, Skretting og AquaGen tilpasser seg den bærekraftige bølgen.

- Skretting skal for eksempel fortelle om fremtidens fôrressurser i et bredt perspektiv, sier Larsen. 

Trender og utviklingstrekk

Noe som var populært i fjor, og som fikk svært gode tilbakemeldinger, var innslaget til sjømatanalytikerne til Sjømatrådet. I år skal de presentere ferske trender og sentrale utviklingstrekk innen konsum, sjømateksport og marked.

- Det blir noe for enhver smak, konkluderer Larsen og poengterer at årskonferansen er en ypperlig minglearena der man kan møte nye og gamle kontakter.

Hun og kollegaene i Sjømatrådet håper så mange som mulig melder seg på denne årlige begivenheten. Lokalene er på The Hub i Oslo, så nå skal det bli plass til alle – ingen blir satt på venteliste. Lunsjen leveres av Kulinarisk Akademi, og selvfølgelig er det norsk sjømat på menyen.

Vel møtt!