7. januar 2020 arrangerer Sjømatrådet sin årskonferanse. Årskonferansen vil ha fokus på Sjømatnasjonen Norges posisjon internasjonalt og utviklingsmulighetene som ligger i bærekraftige hav, og spesielt fremtidsmulighetene for sjømat.

Se hele konferansen i opptak her

 

Les pressemeldingen for sjømateksporten 2019 her

Her får du en oppsummering av sjømatåret 2019 fra våre analytikere

Norsk sjømaeksport på ett ark? Last ned infografikk her

Vil du se bildene fra konferansen? Klikk her!

Program

Del 1

  • Sjømatnasjonen Norge - Sjømat er en del av løsningen
    Renate Larsen, adm.dir. Norges sjømatråd

  • En sjømatnæring for fremtiden
    Harald Tom Nesvik, Fiskeri- og sjømatminister

  • Flere mennesker på jorda - Mere mat fra havet
    Sturla Henriksen, spesialrådgiver UN Global Compact

  • Bærekraftige investeringer som skaper vekst
    Thina Saltvedt, sjefanalytiker Sustainable Finance, Nordea


Sjømatlunsj fra Kulinarisk Akademi - Jostein Medhus serverer et utvalg av det beste kysten har å by på

  • EAT – the science-based global platform for food system transformation
    Olav Kjørven, Chief Strategy Officer, EAT

Del 2

Presentasjoner av ulike bærekraftinitiativ i sjømatnæringen

  • Bærekraftinitiativer i Cermaq Norge
    Knut Ellekjær, adm.dir. Cermaq Norge

  • Bærekraftinitativer i Skretting
    Trygve Berg Lea, Global bærekraftansvarlig, Skretting

  • Bærekraftinitiativer i AquaGen
    Ole Aarbakke, Forskningsformidler, AquaGen

  • Bærekraftinitiativer i Lerøy
    Anne Hilde Midttveit, Leder for kvalitet og bærekraft, Lerøy 

Kaffepause

Del 3

Sjømatrådets analytikere presenterer sentrale trender og utviklingstrekk innen konsum, sjømateksport og markedstrender

analytikerkorps v2.jpg

  • Norsk sjømats posisjon internasjonalt
    Tom-Jørgen Gangsø, direktør for markedsinnsikt og markedsadgang

  • Utviklingstrekk hvitfisk og konvensjonelle produkter
    Ingrid Kristine Pettersen, sjømatanalytiker, Norges sjømatråd

  • Utviklingstrekk laks og ørret
    Paul Aandahl, sjømatanalytiker, Norges sjømatråd

  • Utviklingstrekk pelagisk fisk og skalldyr
    Frank Isaksen, sjefsanalytiker, Norges sjømatråd

  • Hva sier forbrukeren?
    Lars Moksness, forbrukeranalytiker, Norges sjømatråd