Nordmenn elsker reker på sommeren. Nå skal en helt ny kampanje inspirere enda flere til å nyte den populære delikatessen.

Denne våren samarbeider Norges sjømatråd og Informasjonsutvalget for reker om å gjøre reker ekstra synlige i Norge.

Skaper inspirasjon

- Vi er veldig fornøyde med å kunne promotere reker, som er en fantastisk anvendelig og smakfull råvare. Den kampanjen som nå rulles ut skal gi inspirasjon til å bruke reker både til hverdag og fest gjennom årstidene. Mange forbinder reker utelukkende med sommer og sol, men vi ønsker å vise frem hvor allsidig de er i både kalde og varme retter, sier direktør for Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Her finner du tips og oppskrifter med reker som er perfekt for både hektiske dager og festlige lag.

Gjennom digitale flater, annonser og poster i sosiale medier skal norske forbrukere bli inspirert til å utvide bruken av reker i matlagingen.

Reker kan nytes hele året

- Norske skalldyr er blitt en favoritt på mange topprestauranter verden over. Der spises de året rundt, og kanskje spesielt på vinteren når kvaliteten er på sitt beste. Her hjemme er det ikke alle som tenker over akkurat det. De som bare spiser reker på sommeren går glipp av den ekstra gode smaken til vinterrekene, sier Gundersen.

Kampanjen er et bedriftsinitiativ mellom Informasjonsutvalget for reker og Sjømatrådet. Kort fortalt innebærer det et samarbeid og samfinansiering av markedsaktiviteten. I første omgang rulles kampanjen ut i Sør-Norge, men utover våren blir den synlig også i den nordlige landsdelen.

Utendørs og digital kampanje

- Fra vår side er det Godfisk som er avsender for all markedsføring i Norge, det gjelder også ved bedriftsinitiativ. De to siste ukene har rekekampanjen gått både digitalt, gjennom annonser i lokalaviser og utendørs i Sør-Norge, sier Trym Eidem Gundersen.