Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

juli, 2019

juni, 2019

mai, 2019

Barn i sør best i klassen på fiskekonsum

70 prosent av barn og unge tror de spiser nok fisk. Sannheten er at bare 18 prosent av de mellom åtte og nitten år spiser fisk minst tre ganger i uken. Nesten like mange spiser godteri like ofte som fisk, viser en ny undesøkelse som er utført for Norges sjømatråd. 

Ekstrafokus på Norges viktigste makrellmarkeder

Rundt 160 makrellaktører i Japan og Sør-Korea er klare for å møte norske samarbeidspartnere. Det skjer når Norges sjømatråd arrangerer makrellseminarer i Seoul og Tokyo i begynnelsen av juni.
Japan, Kina, Sør-Korea, Makrell

Ny pelagisk markedsgruppe

Sjømatrådets styre har oppnevnt ny markedsgruppe for pelagisk sektor. 
Pelagisk

Laksewrap ble Norges beste digitale skolelunsj

Med slagordet «gå for wrap, ikke crap» og en sunn og god lakselunsj, har niende klasse ved Kjenn skole i Lørenskogstukket av med seieren i digital skolelunsjkonkurranse.
Laks

Muligheter og utfordringer i skalldyrbransjen

Norske skalldyr er i vinden som aldri før. For produsenter, eksportører og innkjøpere kan skalldyrdrømmen by på store muligheter, men også utfordringer og skjær i sjøen. Sjømatrådet inviterer derfor til skalldyrkonferanse der både veletablerte og nyetablerte skalldyraktører får inspirasjon, tips og gode råd på menyen.
Reker, Andre skalldyr

Strandryddedag for miljøet

Hele sjømatnæringen gikk i år sammen med «Plastfritt Hav» om å arrangere strandryddefestival på Godøya på Sunnmøre. Det ga imponerende resultater. I løpet av få dager hadde ivrige strandryddere samlet inn fem tonn marint avfall.

Kjempemåned for norsk sjømateksport

Norge eksporterte sjømat for 8,8 milliarder kroner i april. Det er en økning 892 millioner kroner eller 11 prosent sammenlignet med april i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat til en verdi av 34,5 milliarder kroner. Det er en økning på 2,8 milliarder eller 9 prosent mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Sild, Makrell

Oppskriftskonkurransen Kokkesprell: Vinneren for mellomtrinnet er kåret

Kokkesprell er en leken oppskriftskonkurranse i regi av Fiskesprell for alle elever i barne- og ungdomsskolen med sjømat i hovedrollen. I år har Kokkesprell mottatt over 350 oppskrifter fra engasjerte skolebarn- dette er ny rekord. 

april, 2019

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver