Et tosifret antall norske eksportører var på plass under årets utgave av Seafood Expo Asia i Singapore.

Dette er første gang Norges sjømatråd arrangerer fellesstand på Seafood Expo Asia. Og for de norske selskapene som deltok var det bred enighet om viktigheten av tilstedeværelse i Singapore.

- Vi må ut i markedene og vise oss fram. Hvis ikke er det ingen som banker på døra vår i Ålesund og spør om det er vi som selger reker, sier Knut Helge Vestre, administrerende direktør i Coldwater Prawns.

Knut Helge Vestre, Coldwater Prawns of Norway

De er ett av en rekke norske selskaper som tok turen til årets utgave av Seafood Expo Asia.

Knutepunkt i Sørøst-Asia

- Du treffer interessante kunder og møter interesse fra hele regionen. Denne typen møteplasser er viktig for oss, forklarer Vestre.

- Dette er en viktig måte å vedlikeholde relasjoner for nåværende kunder, og samtidig se muligheter sammen med nye, forklarer Tor Steinsbu, salgssjef i Asia for Nordlaks.

Tor Steinsbu og Magnus Pettersen, Nordlaks.

- Det er litt kortere til Singapore enn til Stokmarknes

- Akkurat som Singapore var en møteplass historisk sett, er dette fremdeles en hub for å møtes, forklarer Magnus Pettersen, selger i Nordlaks.

For de er det enklere å treffe kunder fra hele regionen på en møteplass som denne.

- Muligheten til å treffe flere i løpet av kort tid er viktig. Samtidig kan vi hente inn markedskunnskap gjennom å snakke både med kunder og andre typer selskaper som driver med annen type sjømat enn det vi gjør, sier Bjørn Tommy Apneseth, teamleder på salg i Coast Seafood.

- Etterdønningene av Covid sitter enda, så vi henger litt etter på denne typen fysiske møter. Da er det å kunne være effektiv der på en messe som dette, avslutter Apneseth.

Gjentar suksessen i 2024

Allerede under messens siste dag ble det klart at Sjømatrådet sikrer norsk deltakelse også til neste år. Seafood Expo Asia 2024 avholdes 04.-06. september.

- De norske eksportørene har hatt stort utbytte av å være her. Dette er en viktig møteplass i en region i vekst, og vi har signert en avtale for å delta også i 2024, sier Asbjørn Warvik Rørtveit, Sjømatrådets utsending til Sørøst-Asia.

Vi ber interesserte eksportører ta kontakt med oss.