I denne uken samles Europas 20 beste kokker i Trondheim for å konkurrere i prestisjetunge Bocuse d’Or Europe 2024. Her vil skrei, tørrfisk og kamskjell være sentrale råvarer.

Vinneren av «Årets kokk 2023», Håvard Werkland, er Norges kandidat. Sammen med coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund skal han i ilden på mesterskapets første dag, tirsdag 19. mars.

Norges sjømatråd er sponsor

Norges sjømatråd er en av sponsorene til Bocuse d’Or Europe 2024.

– Bocuse D’Or blir et stort og viktig utstillingsvindu for norsk sjømat. Når Europas beste kokker i denne uken skal få bryne seg på skrei, tørrfisk og kamskjell, er vi selvsagt veldig stolt over det. Samtidig skjer det på en global arena som er markedsmessig viktig å være til stede på. Denne uken er nemlig alle matinteressertes øyne rettet mot Trondheim og Bocuse d’Or Europe 2024, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer.

Eksklusive råvarer fra havet: Skrei, tørrfisk og kamskjell

Blant de obligatoriske fatråvarene i konkurransen finner vi skrei fra Lerøy Seafood, tørrfisk fra Halvors Tradisjonsfisk i Tromsø og kamskjell fra Seashell på Frøya.

– Dette er tre råvarer som representerer viktige deler av den norske sjømatnæringen. Det er fantastisk at Europas dyktigste kokker skal konkurrere med noe av det beste havet har å by på, nemlig skrei, tørrfisk og kamskjell, sier Chramer.

Skreisesongen er godt i gang, så mars er et perfekt tidspunkt for å vise fram denne unike råvaren.

Les mer om valget av råvarene til konkurransen her!

Tilberedning på internasjonalt toppnivå

– At konkurransen finner sted i Trondheim og inkluderer norsk sjømat, er en anerkjennelse av både det norske kjøkkenet og de unike, norske råvarene. Det blir spennende å se hvordan Europas toppkokker velger å bruke og presentere den norske sjømaten, sier Christian Chramer.

Bocuse d’Or Europe 2024 avsluttes med premieseremoni onsdag 20. mars. De ti beste kokkene på resultatlisten er kvalifisert til Bocuse D’Or i Lyon 26. og 27. januar 2025, en konkurranse som ofte omtales som VM i kokkekunst.