For tredje år på rad, etter LAKS og ReLaks, forbereder Norges sjømatråd i år «Norway X Stories». Dette arrangementet skal finne sted i de tre franske gastronomiske hovedstedene; Lyon, Bordeaux og Paris i november og desember - for å gi franskmenn en unik opplevelse av Norge og norsk sjømat.
Høsten i Frankrike preges i år av Seafood from Norway. I tillegg til stor nasjonal kampanje på TV og digitalt, lanserer Sjømatrådet Norway X Stories som skal by på en helt ny opplevelse av hvorfor det norske opphavet gir den beste sjømaten.
- Franskmenn er svært opptatt av hvor sjømaten de spiser kommer fra. Hele 90% sier dette er en av de viktigste vurderingene de gjør i kjøpsøyeblikket. Dermed er det essensielt å øke kjennskapen til opphavsmerket Seafood from Norway, både i B2B og B2C, forteller fiskeriutsending i Frankrike, Maria Grimstad de Perlinghi.
Norway X Stories vil by på spennende matretter, basert utelukkende på norsk sjømat. I tillegg vil besøkende kunne navigere blant forskjellige tematikker; «dagens fangst», «rorbu», «ved bålet» og «bli norsk». Hvert av stedene vil by på spennende opplevelser for smakssansene, men også visuelt.
Norway X Stories finner sted i følgende byer på datoene :
- Lyon fra 23. til 25. november på «A la piscine»
- Bordeaux fra 30. november til 2. desember på «Hôtel Intercontinental»
- Paris fra 6. til 9. desember på «Le Perchoir»
Åpningstidene for publikum vil være fra kl. 19.00 til midnatt.
Første del av hver åpningskveld vil være eksklusivt for media, før publikum får tilgang. Dette vil være et forum for å møte, og utveksle med, alle våre interessenter – i en norsk atmosfære. Hvert av stedene byr på enten en rooftop eller terrasse hvor vi ønsker å gi alle besøkende en unik opplevelse av Norge, hvor sjømat og opphav står sentralt.
Oppfordring til norske eksportører
- Vi ønsker å oppfordre alle norske eksportører til å benytte seg av disse arrangementene til å møte sine kontakter, kunder eller oss. Det vil bli lagt opp til VIP-pass for alle norske eksportører, som sikrer VIP-tilgang og gratis servering, presiserer Maria Grimstad de Perlinghi.
Hvis du ønsker du å bli satt på listen kan du sende en e-post til Maja Richard (mri@seafood.no), med informasjon om by, dato, klokkeslett (fra kl. 19.00) og antall personer, med navn.
Seminar
Norges sjømatråd inviterer også alle norske eksportører, samt våre franske kontakter, til mini-seminar, «French seafood market: news and trends», onsdag 6. desember i Paris. Seminaret vil finne sted på samme adresse som eventet, fra kl. 15.45 og deltakerne vil bli invitert videre til VIP-åpningen med media fra kl. 18.00.
En egen save the date og invitasjon vil bli sendt ut til alle norske eksportører, og det er også mulig å melde seg på direkte via denne linken.