Når verdens gastronomiske elite samles i Singapore for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.

Den prestisjefylte listen over hvem som er blant verdens 50 beste restauranter presenteres under en storslagen sammenkomst i Marina Bay Sands Theatre den 25.juni. Arrangementet samler verdens ledende gastronomiske miljø.

– Her vil vi servere og presentere norske skalldyr for de kokkene, restauranteierne, journalistene, matbloggerne og forfatterne som resten av verden ser til når det aller beste og fremste skal defineres. Dette vil være med på å løfte statusen for våre råvarer til enda nye høyder, sier Synne Guldbrandsen, prosjektleder i Norges sjømatråd.

Ønsker mer norske skalldyr på menyen i verdens topprestauranter

I anledning kåringen vil de om lag 1200 deltakerne vil få servert ulike retter med eksklusive norske skalldyrprodukter.

- Dette er en svært god anledning til å knytte verdifulle kontakter mellom aktører som allerede leverer til, eller er i posisjon til å, levere sjømatprodukter til toppsjiktet av verdens restauranter. Dette arrangementet er en helt unik møteplass for de som arbeider innenfor dette eksklusive segmentet, sier Guldbrandsen.

I forbindelse med partneravtalen ønsker Sjømatrådet kontakt med skalldyr-leverandører som:

  • har erfaring med denne mest krevende delen av restaurantmarkedet
  • har nødvendige sertifiseringer/klassifiseringer på plass
  • har på plass en dokumenterbar distribusjonsløsning inn til dette segmentet
  • ønsker å utnytte denne muligheten og være en del av den norske delegasjonen til Singapore

Langsiktig posisjoneringsarbeid for norske skalldyr og Seafood from Norway

Sjømatrådet ønsker i samarbeid med skalldyrnæringen å gjøre verdens beste kjøkkensjefer oppmerksomme på eksklusive nisjeprodukter de ellers ikke ville hatt på radaren. I etterkant av kåringen i Singapore vil Sjømatrådet jobbe videre med listen over verdens beste restauranter, og vise kokkene kvaliteten og historien bak de norske råvarene. Målet er at flere av disse restaurantene skal sette norske skalldyr på menyen, også utover de produktene som er med på kåringsseremonien.

– Det ligger et betydelig potensiale i å øke kunnskapen og preferansen for norske skalldyr generelt blant toppkokker ute i verden. Dette vil også kunne bidra til å øke imaget globalt for norsk sjømat som helhet, ved at skalldyrene går foran som en eksklusiv spydspiss, sier Guldbrandsen.

Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»

Listen over de 50 beste restaurantene i verden er en årlig rangering som ved siden av Michelin-guiden regnes å være verdens viktigste konkurranse for restauranter. Det er i år 18. gang denne listen blir presentert.

Listen utvikles av 27 regionale panel bestående av til sammen 1 000 prominente restaurantkritikere, kokker, restauranteiere og andre gastronomer.

Hvert panel består av 36 medlemmer, som fordeler sju stemmer. Minst tre av hvert medlems stemmer må gå til en restaurant utenfor regionen.

Topplisten over verdens 50 beste restauranter publiseres 25.juni i Singapore.