Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
februar, 2021
Slik skal Sjømatrådet løfte skreien
Ventetiden er over, og skreien er endelig her igjen. Til tross for en rekke utfordringer knyttet til koronapandemien, er Sjømatrådet godt i gang med å promotere skreien både i Norge og ute i markedene.
Nå skal klippfisken markedsføres på Jamaica
Norge har eksportert klippfisk til Jamaica i en årrekke. 2021 blir året da den norske klippfisken skal markedsføres på den karibiske øystaten for første gang på lenge.
Kokke-rockestjerner fronter skreikampanje i Frankrike
Det er et stjernespekket kokkelag som skal fronte årets skreikampanje i Frankrike. Sjømatutsending Trine Horne lar seg nemlig ikke stoppe av koronapandemien.
Gunvar Lenhard Wie blir Sjømatsrådets nye utsending i Italia
- Jeg er både stolt og ydmyk over at jeg har fått jobben som sjømatutsending i Italia. Dette er en stilling jeg har ønsket meg lenge
Lovende utsikter for norsk snøkrabbe i USA
Koronapandemien førte til at USA økte importen av fryste skalldyrprodukter. Det satte fart på norsk, fryst snøkrabbe.
Betydelig verdifall for sjømateksporten i januar
Norge eksporterte sjømat for 8,1 milliarder kroner i januar. Det er en nedgang på 1,6 milliarder kroner, eller 16 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
Ekstra støtte til Sjømatrådet i 2021
Sildelaget bevilger 1 million kroner i ekstra støtte til Sjømatrådets arbeid i markedsføring av pelagisk fisk i 2021.
januar, 2021
Råfisklaget gir 2 millioner kroner til skreisatsing
Norges Råfisklag bevilger 2 millioner kroner for å styrke markedsføringen av skrei i regi av Norges sjømatråd. Midlene skal øremerkes aktiviteter i Spania og sikrer tidenes satsing i det som har blitt Norges største skreimarked.
Skrei kåret til «årets gourmetprodukt»
Spanjolene har for lengst lagt sin elsk på skreien. Nå er den også fått en utmerkelse i ett av Spanias største kvinnemagasiner.
Thailand: Et langt bedre år enn forventet
2020 var et ganske bra år for laks- og ørretekspoeten til Thailand til tross for koronapandemien – mye takket være thailendernes sult på sushi.
Hvordan gikk det for norsk torsk i 2020?
Etter mange år med etterspørselsvekst og verdivekst for norsk torsk, var mange sikre på nok et rekordår i 2020 – men da traff korona.
Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien
Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.
desember, 2020
Sjømatrådets store Årskonferanse blir digital
For første gang skal den store Årskonferansen til Sjømatrådet produseres digitalt, noe som ser ut til å være svært populært – for aldri før har så mange meldt seg på.
Eksotisk julefisk
På julaften er norsk klippfisk julemiddag for millioner av mennesker i eksotiske land.
Kongekrabben spiser seg inn i sørkoreansk luksusmarked
Koronapandemien har ikke satt en brems for eksporten av rød kongekrabbe fra Norge til Sør-Korea. Tvert imot går eksporten bedre enn i fjor. Det kan vi blant annet takke sørkoreanske feinschmeckere for, viser en ny rapport.
EAT og Sjømatrådet skal løfte mat fra havet inn mot FN-toppmøte
EAT og Sjømatrådet har inngått et partnerskap for å fremme bærekraftig sjømat. Målet er at samarbeidet skal bidra til et skifte i det globale matsystemet.
Stort fall i sjømateksporten i november
I november ble det eksportert sjømat for 9,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 11 prosent, eller 1,2 milliarder kroner, sammenlignet med november i fjor.
november, 2020
Siste nytt om sjømatspisere i mange land
Årets versjon av verdens største sjømatundersøkelse er klar. Undersøkelsen er nå tilgjengelig for alle norske eksportører. Løp og les!
Norske skalldyr lansert i Kina
You gotta bring this to China, right away. Det sa mesterkokken Alan Yu da norske skalldyr nylig ble lansert i Kina.
Blir det hvit jul i år?
Vi kan ikke love deg en hvit og snørik jul i år, men vi kan love deg at vi skal inspirere til at både hvit og rød fisk og annen sjømat settes på bordet frem mot årsskiftet.