Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
mai, 2021
april, 2021
Sjømatrådet endrer markedsstrategien i Norge
Til tross for ulike kampanjer spiser nordmenn mindre sjømat i dag enn i 2013. Nå tar Sjømatrådet nye grep for å snu den negative utviklingen.
Sjømatrådet vender tilbake til Mindshare
For fire år siden forlot Sjømatrådet mediebyrået Mindshare etter mange års samarbeid. Nå har partene signert en ny kontrakt for det norske markedet.
Rapporten «Fiskemarked» digitalisert
Sjømatrådet tilbyr næringen en fersk digitalrapport som tar for seg viktige, norske hvitfiskmarkeder.
Skreien tar Europa med storm
I Spania omtales den som den «ville og atletiske torsken som kommer hjem hvert år», i Tyskland som «gullet fra Lofoten» og i Frankrike som en «premium sesongvare». Det er ingen tvil om at skreien har fanget medias interesse i Europa også i år.
Pangstart for norske skalldyr i Kina
Første kvartal viser en spennende vekst for norsk skalldyr til Kina. – Vi eksporterer mer, samtidig som at kinesiske restauranter tar inn nye norske arter.
Her kan lakseveksten ta av
Asbjørn Warvik Rørtveit er Sjømatrådets utsending i Sørøst-Asia. Fra sitt hovedkontor i Bangkok jobber han for å øke verdien av norsk sjømat i regionen som har godt over en halv milliard innbyggere. Regionen er et av de viktigste vekstmarkedene for norsk sjømat i årene som kommer, mener Rørtveit.
Makrellen løftes frem i Sørøst-Asia
For første gang skal norsk makrell markedsføres både i Thailand og Taiwan. Høyt makrellkonsum og gode eksporttall skal bli enda bedre de kommende årene.
Skreien viser veien på UNN-kjøkkenet
På storkjøkkenet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø tenker de kvalitet i alle ledd. Da er det helt naturlig å servere fersk skrei i vintersesongen.
Tidenes beste mars ga solid kvartal for sjømateksporten
Aldri før har verdien av norsk sjømateksport vært høyere i en mars måned enn i 2021. I årets tre første måneder eksporterte Norge sjømat for 27,7 milliarder kroner. Det er en verdinedgang på 3 prosent, eller 742 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er likevel historiens nest beste resultat i et første kvartal.
mars, 2021
Norges sjømatråd styrker innsatsen med et nytt Norden-team
Med tidligere Italia-utsending Trym Eidem Gundersen i spissen skal Norges sjømatråd få flere til å spise mer sjømat i Norge og Sverige.
Tyskerne elsker røkt laks til påske
Mens nordmenn spiser grillpølser og bacon i store mengder i påsken, er det røkt laks som gjelder for tyskerne.
Andreas Thorud blir Sjømatrådets nye utsending i Kina
Andreas Thorud er et kinderegg for Norges sjømatråd når han nå blir deres utsending i Kina, for Thorud kjenner landet godt, snakker flytende kinesisk og har erfaring fra sjømatnæringen.
Surofi gir 500 000 kroner til satsing på sei
Surofi har bevilget 500 000 kroner til å forsterke Sjømatrådets satsing på sei i det karibiske marked i 2021.
Rekordpåmelding til Ombordfryst 2021
Når Ombordfryst 2021 starter torsdag 4. mars, blir den historisk. For aller første gang gjennomføres den digitalt, og aldri før har interessen for konferansen vært større.
Fall i eksportverdien til tross for volumvekst for enkeltarter
Norge eksporterte sjømat for 8,7 milliarder kroner i februar. Det er en nedgang på 482 millioner kroner, eller 5 prosent, sammenlignet med februar i fjor. Dermed fortsetter trenden fra januar med en fallende sjømateksport.
februar, 2021
Fryst torskefilet med solid vekst
2020 ble året da europeiske forbrukere for alvor omfavnet fryst torskefilet fra Norge.
Skal ta laksesalget til Spania til nye høyder
Til tross for koronapandemien ble 2020 et rekordår for norsk lakseeksport til Spania, og aldri før har spanjolene spist mer laks enn i fjor. I år satser Sjømatrådet stort for å øke det spanske laksekonsumet ytterligere.
Ny podcast skal få folk hektet på havbruk
Student Janicke Eckhoff (24) fra Oslo ville gjerne vite mer om norsk laks, men slet med å finne svar. Nå starter hun opp podcasten «Hekta på havbruk» sammen med styreleder i Nova Sea, Aino Olaisen.
God start på lakseeksporten til Kina i 2021
Ett år etter at koronapandemien traff Kina for fullt, er etterspørselen etter norsk laks igjen økende i det kinesiske markedet.