Velkommen til Reke- og skalldyrkonferansen 2018. 

Årets konferanse har som mål å skape en møteplass for gode diskusjoner og presentasjoner rundt den norske næringens muligheter og utfordringer i den globale verdenen. Hva er markedsposisjonen i de viktigste markedene, hvordan er ressurssituasjonen til de ulike artene og hvilke markedsmuligheter finnes der ute?

Konferansen starter fra kl. 11:00 – 17:00, etterfulgt av middag fra kl. 19:00.

Booking av hotell: 

Rabatterte rom kan bestilles hos Scandic Hell med rabattkode BSJO050618 innen 05.05.18.

Program:

  • Kl. 10:30-11:00 Ankomst og registrering

  • Kl. 11:00-12:00 Minglelunsj

  • Velkommen v/Renate Larsen, NSC

  • Myndighetenes rolle og videre forvaltning av skalldyrnæringen
    Statssekretær for Fiskeriministeren, Veronica Pedersen Åsheim

  • Ressurssituasjonen for reker, kongekrabber og snøkrabber, Havforskningsinstituttet v/Carsten Hvingel

  • Er markedet større enn tilførselen? Christian Nordahl, Stella Polaris

  • Kl. 13:10 Pause 

  • Levende lagring av skalldyr - fra fisker til marked
    • Fra fiskerens perspektiv v/teinefisker Jo Inge Hersjevik
    • Fra selgers perspektiv v/Svein Ruud, Norway King Crab
    • Forskning på feltet v/Wenche Larssen, Møreforsk

  • Hvordan selektere ut fiske- og rekeyngel fra reketrålfangstene? Rita Naustvik Marak, FHF

  • Sortering av snøkrabber for effektiv ombordproduksjon. 
    Leif Grimsmo, SINTEF

  • Trenger vi føringstilskudd i krabbeindustrien? Jan Erik Strøm, Norges Råfisklag

  • Kl. 15:15 Pause

  • Optimalisering av Norges nye ressurs - snøkrabben v/Gøril Voldnes, Nofima

  • Muligheter innen uregulerte arter - hva er barrierene?
    • Kongesnegler v/Christopher Mcallistor, Arctic Harvest
    • Stillehavsøsters v/Trausti Sigurdsson, Icehouse AS

  • Jakten etter nye forbrukere og marked v/Aleksander Fjeldberg, HitraMat
     
  • Et dypdykk i det japanske og koreanske sjømatmarkedet med fokus på norsk kongekrabbe v/Melissa Gotliebsen, NSC