Norske skalldyr har hovedrollen i ny serie om norsk matkultur.

Munchies er verdens ledende digitale matkanal for matinteresserte, og tidligere i år reiste de Norge rundt for å spille inn "Munchies Guide to Norway". Resultatet er fem episoder med fokus på norsk matkultur, der skalldyr som kamskjell og kongekrabbe har en fremtredende rolle. Også annen sjømat som sardiner og skrei har fått sin plass i serien.

Det ble arrangert premierevisninger i Oslo og New York, og 18. september var det premiere for serien i Munchies egne kanaler.

- Råvarene fra Norge er så gode at man trenger nesten ikke en kokk for å tilberede maten! sa Andrea Petrini, en av Europas mest innflytelsesrike matkritiker, under premierevisningen på Mathallen i Oslo. Han var ikke alene om å la seg begeistre av de norske skalldyrene. Se bilder fra premierevisningen i Oslo.

Under premierevisningen i New York serverte noen av de beste kokkene i Skandinavia en uforglemmelig sjømatmiddag med norske råvarer til innflytelsesrike journalister og «food influencers». Det ble også arrangert Munchies Festival på Manhatten i New York, hvor det var fokus på nordisk mat. Over 30 000 mennesker besøkte festivalen i løpet av de to dagene. I flere utsalgssteder ble det solgt norsk sjømat, tilberedt av noen av de beste kokkene i Skandinavia. Det var blant annet retter som "Norwegian King Crab Crab Cake", "Norwegian Prawn on Plantains", "Norwegian Prawn Pancake" og "Norwegian Prawn Chowder with King Crab". Kokkene var svært positive til den norske sjømaten, og mente at produktene hadde topp kvalitet.

Responsen på programserien Munchies Guide to Norway har vært svært god. Her et lite utvalg:

Se alle episodene av Munchies Guide to Norway: