Sjømatrådet inviterer til presentasjon av resultatene fra sjømatstudien i Japan under et seminar i Tokyo 26.-27. september.
Norske eksportører inviteres til et spennende seminar med mulighet til å lære mer om et av våre viktigste marked for norsk sjømat. Seminaret er et samarbeid mellom Sjømatrådet og Japan Fisheries Association (JFA), hvor invitasjonen går til norske næringsaktører, lokal verdikjede og japanske næringsaktører.
Under seminaret vil Sjømatrådet blant annet presentere resultatene av sjømatstudien for Japan, en inngående studie i den japanske konsumentens forhold til sjømat, og lokale gjester vil holde foredrag om forandringene i markedet og den japanske sjømatskulturen.
Seminaret blir holdt den 26. september ved New Otani Hotel i Tokyo, og avsluttes med en sjømatmottagelse. For norske tilreisende bedrifter vil det bli lagt opp til et opplegg den 27. september som innbefatter bedriftsbesøk hos en av de store sjømatselskapene i Japan, besøk til retail/supermarked, fiskemarked og felles middag.
Om markedet
Japan er Norges største marked for makrell og et strategisk viktig marked for laks. I 2016 eksporterte Norge omlag 120 000 tonn sjømat direkte til Japan til en verdi av 4,4 mrd NOK, som gjør Japan til Norges sjette største marked i verden.
Japanerne er nummer tre i verden når det gjelder sjømatkonsum og er karakterisert av en mangfold av fiskesorter. I de siste årene har vestlig kultur fått en større innflytelse hos de unge konsumentene i Japan og vi ser en gradvis endring hos sjømatkonsumentene.
Fokuset for seminaret vil være kunnskapsdeling og er det tiende seminaret i rekken av gode fellesseminarer med JFA. Organisasjonen har en unik ekspertise om markedet og representerer hele den japanske sjømat industrien.
Praktisk informasjon om arrangementet
Arrangementet foregår fra ettermiddagen den 26. september og hele 27. september 2017. Det vil derfor være anledning til å ankomme Japan på morgenen den 26.september.
Seminaret vil bli holdt på hotell New Otani, og vi har laget en «blokkreservasjon» for de norske tilreisende. Eksportørene dekker selv sine reisekostnader og hotell under oppholdet.
Påmeldingsfrist for turen er 15. september.
DATO |
TID |
PROGRAM |
STED |
26.9 |
15:00 – 18:30 |
Seminar og foredrag (program ettersendes) |
New Otani Hotel |
|
18:30 – 21:00 |
Sjømatmottagelse |
New Otani Hotel |
27.9 |
Ca 08:00 |
Besøk til Tsukiji fiskemarked m. sushi frokost |
Tsukiji |
|
|
Retail / supermarked besøk |
|
|
|
Lunsj |
|
|
|
Bedriftsbesøk |
|
|
|
Felles middag |
|
Vennligst ta kontakt med Eirik Søraa på eso@seafood.no for påmelding eller mer informasjon om programmet.