Vi har gleden av å invitere deg til det årlige tørrfisk-, klippfisk- og saltfiskseminaret i Italia. Det blir arrangert onsdag 22. mai fra kl. 14.30 på Eurostars Hotel Excelsior i Napoli.
På kvelden blir det fellesmiddag for seminarets deltagere, og dagen etter, den 23. mai, legger vi opp til besøk av utvalgte dagligvarebutikker for de norske deltakerne.
Om programmet
I løpet av seminaret vil vi gi oppdaterte tall om sjømatkategorien – med hovedfokus på tørrfisk, klippfisk og saltfisk – og presentere de nyeste trendene innen dagligvare- og restaurantsektoren.
Videre vil det bli presentasjoner med temaer som tilførsel og varestrømmer for konvensjonelle sjømatprodukter til Italia, makrotrender og informasjon om markedsføringsaktiviteter. I tillegg legges det opp til en paneldiskusjon med sentrale næringsaktører.
14:30 – 15:00 Registrering og velkomstkaffe
15:00 – 15:15 Velkommen og introduksjon
- Åpning ved Norges sjømatråd
- Hilsen fra Ambassadør Johan Vibe – Norges ambassade i Roma
- Seminaret modereres av Christina Neuman, kommunikasjonsrådgiver Norges sjømatråd
15:15 – 16:15 Del 1
- Tilførsel, varestrømmer og fremtidsutsikter for konvensjonelle produkter
Foredragsholder: Eivind Hestvik Brækkan – Sjømatanalytiker, Norges sjømatråd - Markedstrender og siste utvikling i storhusholdning
Foredragsholder: Linda Moreschi – Senior Manager, Circana - Hva er viktig for tørrfisk- og baccalàforbrukerne, og hvordan kan vi nå dem?
Foredragsholder: Jennifer Mazzilli
Market Advisor Italy, Norwegian Seafood Council
16:15 – 16:45 Pause
16:45 – 18:15 Del 2
- Siste salgstall for tørrfisk og baccalà i dagligvare med de siste forbrukertrendene
Foredragsholder: Andrea Succi – Sales and Marketing Advanced Analytics Leader, Nielsen IQ - Utvikling for konvensjonelle produkter i dagligvare og cash&carry
Foredragsholder: Luigi Colucci – Responsabile Filiera e Mestieri Ittico, Multicedi - Paneldiskusjon med næringsaktører: Hvordan kan vi videreutvikle markedet?
- Francesca Aloia – Aloia Commodities
- Luigi Colucci – Gruppo Multicedi
- Andrea Eminente – Unifrigo Gadus
- Paolo Monti – Foods Import dei F.lli Monti
- Olaf J. Pedersen – Tørrfisk fra Lofoten
- Daniele Tagliapietra – Tagliapietra e Figli
- Tørrfisk og Baccalà: Hvor er vi, og hva skal vi fokusere på fremover?
Foredragsholder: Tom-Jørgen Gangsø – Sjømatutsending Italia, Norges sjømatråd
18:30 – Aperitivo og middag
- Aperitivoen fra klokken 18:30
- Middagen starter kl. 19:45
Middag
Seminaret etterfølges av den tradisjonelle fellesmiddagen på samme sted som seminaret, Eurostars Hotel Excelsior.
På grunn av kapasitet minner vi om at middagen er forbeholdt seminardeltakere.
Meld deg på i skjemaet under
Butikkrunde
Den 23. mai legger vi opp til besøk av utvalgte dagligvarebutikker for å se på utvalget av konvensjonelle sjømatprodukter. Ønsker du å delta, send en epost til tg@seafood.no eller jfm@seafood.no. Dette er først og fremst forbeholdt de norske deltakerne.