Den 30. mars arrangerte Sjømatrådet «åpen dag» for studenter ved Fiskerihøgskolen i Tromsø.

- Bakgrunnen for arrangementet var å vise fremtidens hoder sjømatnæringen og vår rolle i det hele. I tillegg er det alt for lenge siden vi møtte studentene, så det var fint å kunne invitere dem. Det forteller Tove Sleipnes, ansvarlig for konferanser og arrangementer i Sjømatrådet.

Attraktive arbeidstakere

Kommunikasjonsdirektør Martin Skaug åpnet arrangementet. Studentene fikk en presentasjon av Sjømatrådet og en oppfordring om å søke seg til traineestillingene som årlig lyses ut.

- Vi kommer til å lyse ut traineestillinger rundt påske. Hvert år ser vi verdien av å ansette nyutdannede for ett års engasjement. Vi kan utvikle de, og de kan virkelig utvikle oss. De er ettertraktet i sjømatnæringen, sa Skaug.

Han understreket at studentene som går fiskeri- og havbruksrettede linjer definitivt er attraktive arbeidstakere for Sjømatrådet nå og i fremtiden.

Bred deltakelse også fra sjømatutsendingene

Videre i programmet koblet tre av våre utsendinger seg på Teams. Trine Horne i Frankrike, Andreas Thorud i Kina og Johan Kvalheim i Japan fortalte om sin bakgrunn og livet som utsending ute i markedene.

- Dere har valgt riktig studieretning, folkens. Det å jobbe med og for den norske sjømatnæringen er en drøm. Skaff dere frivillige styreverv, bli med i studentorgainsasjoner, vær nysgjerrig og våg å gå utenfor komfortsonen. Det var tips til studentene fra Johan Kvalheim, som selv er utdannet Fiskerikandidat fra Norges fiskerihøgskole.

Fikk omvisning på HQ

Studentene ble deretter delt opp i fem grupper for omvisning i Sjømatrådets kontorer og avdelingspresentasjoner. Hver gruppe ble ledsaget av de fem nåværende traineene Bendik, Elle, Thomas, Bela og Sigurd.

Et årlig arrangement?

- Dette var verdifullt både for oss ansatte og for studentene. Åpen dag skal vi gjenta og gjøre til et årlig arrangement, sier Tove Sleipnes.