Norges sjømatråd har ansatt Sigrid Louise G. Philippart (41) i stillingen som sjømatutsending til Frankrike.

- Det er svært gledelig å kunne melde at Sigrid tar over ansvaret for Sjømatrådets markedsarbeid i Frankrike. Sigrid har en meget sterk CV og en spennende bakgrunn for oss, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.

- I Sigrid får vi en svært god kapasitet som kan videreutvikle et av kjernemarkedene for norsk sjømat, hvor vi over lang tid har gjort et solid arbeid sammen med næringen, fortsetter Grønbech.

Med frisk energi inn i sjømatnæringen

Philippart legger nå bak seg 14 år i energibransjen. Hun har en dobbel mastergrad i internasjonal ledelse og bachelorgrad i språk og samfunnsvitenskap, herunder fransk. Sigrid forlater stillingen som strategi- og kommunikasjonssjef i St1 Norge AS

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å fremme norsk sjømat i Frankrike. Jeg ser fram til å bli kjent med næringen, samarbeidspartnere og kolleger i Norges sjømatråd, og til å bidra til videre vekst i et stort og viktig marked, sier

Takker Horne for jobben

Philippart erstatter Trine Horne, som har vært Sjømatrådets kvinne i Frankrike de siste fem årene.

- Trine har arbeidet for den norske sjømaten på en kjempegod måte i et spennende og viktig marked for hele næringen. Jeg vil derfor uttrykke stor takknemlig for hennes gode bidrag og arbeidet hun har gjort på vegne av Sjømatrådet, sier Børge Grønbech.

Sigrid Philippart tiltrer stillingen som sjømatutsending til Frankrike 01. mai 2024.

Her kan du lese mer om det franske sjømatmarkedet.