Sjømatrådet har ansatt Kari Brøndbo (51) som ny HR-direktør. Tromsø-kvinnen kommer fra tilsvarende stilling i Troms politidistrikt.

- Jeg trives best i kunnskapsorganisasjoner og motiveres av Sjømatrådets viktige samfunnsoppdrag, det høye ambisjonsnivået og at det er en fremtidsrettet organisasjon. Sammen med engasjerte og kompetente kolleger gleder jeg meg til å bidra til å videreutvikle Sjømatrådet, med et særlig fokus på HR, sier Kari Brøndbo. 

Solid bakgrunn

Hun har en solid akademisk bakgrunn, med doktorgrad i sosiologi og grunnfag i pedagogikk og psykologi fra UiT - Norges arktiske universitet, i tillegg til utdanning innen arbeidsrett fra BI. De siste fem årene har Brøndbo vært HR-direktør og HMS-sjef i Troms politidistrikt. Der har hun også vært en del av politimesterens ledergruppe.

- Vi hadde veldig mange sterke søkere til jobben som HR-direktør. Kari Brøndbo klarte likevel å skille seg ut som den beste matchen for oss. Hun er vant til å lede kunnskapsmedarbeidere og har en omfattende erfaring, god rolleforståelse og evne til raskt å sette seg inn i nye områder. Vi er derfor svært fornøyde med å få henne på laget, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen.

Ønsker nye utfordringer

Kari Brøndbo er oppvokst i Harstad, men har bodd i Tromsø nesten hele sitt voksne liv. Hun overtar etter Rigmor Abel, som etter 24 år som HR-direktør i Sjømatrådet i fjor høst valgte å si ja til å bli HR-leder i Store Norske i Longyearbyen.

- Jeg ønsker nye utfordringer, og det får jeg i Sjømatrådet. At Sjømatrådet i tillegg har et svært viktig oppdrag og representerer en bransje som leverer sunn, trygg og bærekraftig mat, er også motiverende. Fra tidligere stillinger har jeg lang og bred erfaring med operativ og strategisk HR. Et viktig bidrag blir derfor å bruke denne erfaringen til å understøtte virksomhetsstrategien til Sjømatrådet, sier Kari Brøndbo.

Kari Brøndbo starter som HR-direktør i Sjømatrådet 1. mai 2022.