28. september settes tørrfisk på agendaen i Napoli med tørrfiskseminar rettet mot næringen i Italia og Norge.
På programmet står spennende foredrag med fokus på ny markedsinnsikt relatert til tørrfisk i Italia.
Tørrfiskseminaret holdes i jernbanemuseumet i Portici (Museo Nazionale Ferroviario di Pietrarsa), hvor det fra klokken 10.30-13.00 vil være mulig å få med seg finalen i tørrfiskkonkurransen for unge kokker. Seminaret vil modereres av Maria K. Heggen, Landansvarlig Tyrkia, Norges Sjømatråd, Milano.
Det tentative programmet ser slik ut:
14:30 – 15:00 Registrering og kaffe
15:00 – 15:30 Introduksjon
- Velkomst med Trym Eidem Gundersen – Fiskeriutsending Italia, Norges Sjømatråd, Milano
- Innledende tale med Margit Tveiten – Norges ambassadør i Italia, Norges Ambassade i Italia, Roma
- "The importance of stockfish for Northern Norway" med Tomas Norvoll – Fylkesråd, Nordland fylke
15:30 - 16:30 Første del
- "Norwegian stockfish on the Italian market" med Trym Eidem Gundersen – Fiskeriutsending Italia, Norges Sjømatråd, Milano
- "Brand new insight: How do people from Veneto, Liguria and Campania consider Norwegian stockfish?" med Ingrid Kristine Pettersen – Analytiker, Norges Sjømatråd, Tromsø & Amund Bråthen – Seniorrådgiver, Kantar TNS
- "Brand new insight: How do the young generation in Naples take up the stockfish habits from their mothers/grandmothers (“le nonne”)?" med Ingrid Kristine Pettersen – Analytiker, Norges Sjømatråd, Tromsø & Amund Bråthen – Seniorrådgiver, Kantar TNS
16:30 – 16:50 Kaffepause
16:50 - 18:00 Andre del
- "The out of home market for Norwegian stockfish" med Matteo Figura – Foodservice Director, The NPD Group, Milano.
- "IGP Stockfish from Lofoten: Ready for launch – New possibilities? & Guidelines for the use of the IGP, Tørrfisk fra Lofoten" med Rune S. Stokvold – adm.dir. Tørrfisk fra Lofoten AS, Leknes, & Nina W. Heggdahl – Seniorrådgiver/advokat, Matmerk, Oslo
- Presentasjon av ny Young Stockfish ambassador, diskusjon kring den konsumer-baserte tørrfiskoppskriftkonkurransen.
- Oppsummering.
18:00 Avsluttende kommentarer
For påmelding, klikk boksen som kommer under.
Ved spørsmål, ta kontakt med Trym Eidem Gundersen på teg@seafood.no eller +47 958 40 957