Konferansen går av stabelen i Ålesund 9. januar 2025. Vi oppdaterer programmet fortløpende.
Program Ombordfryst 2025
MERK: avvik kan forekomme på tidspunkt.
Konferansier: Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i Fiskebåt
Introfilm og praktisk info
10.07 Velkommen
- Martin Skaug (moderator)
- Jack Robert Møller
- Finn-Arne Egeness
- Oddbjørn Skarbøvik
10.18 Forutsigbare rammebetingelser
Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt
10.36 I 2025 kuttes torskekvoten med 25 prosent, og det er mørke skyer i horisonten. Hva får den nye virkeligheten å si for fiskeflåten?
- Louise Haahjem, leder for Sjømat Nordea
- Geir Huse, forskningsdirektør i Havforskningsinstituttet
- Astrid Strand, daglig leder i Havbryn
- Terje Kjølsøy, markedsdirektør i Bluewild
10.47 Torsken mot 2030
Finn-Arne Egeness, Chief Analyst Seafood i Nordea
11.08 Lansering av fersk rapport om ringvirkningene av den havgående flåten
Audun Iversen, forsker i Nofima
11.19 Hva vil regjeringen med havfiskeflåten
Kristina Hansen, statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet
11.30 «Jenter om bord» - Fiskebåts nye kvinneprosjekt
- Odd Kristian Dahle i samtale med Janne Grethe Strand Aasnæs og Emil Stein
11.40 Lunsj
12.45 Kort prat med styrmann Marte Antonsen, M/T "Sørkapp"
12.51 Kunstig intelligens
Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud
13.06 Paneldebatt – slik kan kunstig intelligens endre havfiskeflåten i de neste 10 årene
- Inger Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre
- Torill Standal Eliassen, Managing Director og styremedlem i twoday
- Eldar Farstad, administrerende direktør i Lerøy Havfisk
- Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud
13.24 Fryst fisk – hvordan kan den bli enda bedre
Svein Kristian Stormo, forsker i Nofima
13.36 Fremtidens tråler
Anders Knardal Roald, Senior Naval Architect, Vard
13.52 Pause
14.23 Global tilførsel av reker og markedssituasjonen for ombordfryst i Kina
Josefine Voraa, aansvarlig for skalldyr i Norges sjømatråd og Sigmund Bjørgo, sjømatutsending i Kina, Norges sjømatråd
14.38 Fremtid og muligheter i norsk rekenæring: «Det vil fort gå bra»
Knut Helge Vestre, ColdwaterPrawns of Norway
14.53 I en Ipsos-undersøkelse svarer 36 prosent at de har kjøpt mer fryst sjømat istedenfor fersk. Hvordan jobber dagligvarebransjen med fryste sjømatprodukter
Ida Brumoen og Henriette Gran Nyhus, kategorisjefer i Kiwi
15.05 Videoinnslag
Slik er klippfiskmarkedet i Portugal. Prisøkning og volumnedgang. Hva betyr det for konsumet, Trond Rismo, Norges sjømatråd
15.09 Hvordan skal vi navigere i en krevende tid med store utfordringer i markedene for konvensjonell, hvitfisk og reker?
- Louise Haahjem, leder Sjømat Nordea
- Bjørn-Erik Stabell, Key Account Manager hvitfisk, Norges sjømatråd
- Josefine Voraa, Key Account Manager skalldyr, Norges sjømatråd
- Stian Hjelle, administrerende direktør i Ervik Seafood AS
- Børge Grønbech, direktør globale operasjoner, Norges sjømatråd
15.25 Videoinnslag:
Minireportasje fra fish & chip-næringen i Storbritannia.
15.28 Developments in the UK seafood market
Simon Dwyer, Managing Director, UK Seafood Federation Limited
15.44 Hvordan er hvitfiskmarkedet i UK?
Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia
På kvelden:
19:30 Aperitiff
Scandic Parken Hotel 1. etg
20:00 Festmiddag
Scandic Parken Hotel 2. etg Bankettsalen