Konferansen går av stabelen i Ålesund 9. januar 2025. Vi oppdaterer programmet fortløpende.

Program Ombordfryst 2025
MERK: avvik kan forekomme på tidspunkt. 

Konferansier: Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i Fiskebåt

Introfilm og praktisk info

10.07 Velkommen

  • Martin Skaug (moderator)
  • Jack Robert Møller 
  • Finn-Arne Egeness
  • Oddbjørn Skarbøvik 

10.18 Forutsigbare rammebetingelser
Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt

10.36 I 2025 kuttes torskekvoten med 25 prosent, og det er mørke skyer i horisonten. Hva får den nye virkeligheten å si for fiskeflåten? 

  • Louise Haahjem, leder for Sjømat Nordea
  • Geir Huse, forskningsdirektør i Havforskningsinstituttet
  • Astrid Strand, daglig leder i Havbryn
  • Terje Kjølsøy, markedsdirektør i Bluewild

10.47 Torsken mot 2030
Finn-Arne Egeness, Chief Analyst Seafood i Nordea

11.08 Lansering av fersk rapport om ringvirkningene av den havgående flåten
Audun Iversen, forsker i Nofima

11.19 Hva vil regjeringen med havfiskeflåten
Kristina Hansen, statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet

11.30 «Jenter om bord» - Fiskebåts nye kvinneprosjekt

  • Odd Kristian Dahle i samtale med Janne Grethe Strand Aasnæs og Emil Stein

11.40 Lunsj

12.45 Kort prat med styrmann Marte Antonsen, M/T "Sørkapp"

12.51 Kunstig intelligens
Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud

13.06 Paneldebatt – slik kan kunstig intelligens endre havfiskeflåten i de neste 10 årene

  • Inger Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre
  • Torill Standal Eliassen, Managing Director og styremedlem i twoday 
  • Eldar Farstad, administrerende direktør i Lerøy Havfisk 
  • Espen Rustad, Head of Customer Engineering i Google Cloud

13.24 Fryst fisk – hvordan kan den bli enda bedre
Svein Kristian Stormo, forsker i Nofima

13.36 Fremtidens tråler
Anders Knardal Roald, Senior Naval Architect, Vard

13.52 Pause

14.23 Global tilførsel av reker og markedssituasjonen for ombordfryst i Kina
Josefine Voraa, aansvarlig for skalldyr i Norges sjømatråd og Sigmund Bjørgo, sjømatutsending i Kina, Norges sjømatråd

14.38 Fremtid og muligheter i norsk rekenæring: «Det vil fort gå bra»
Knut Helge Vestre, ColdwaterPrawns of Norway

14.53 I en Ipsos-undersøkelse svarer 36 prosent at de har kjøpt mer fryst sjømat istedenfor fersk. Hvordan jobber dagligvarebransjen med fryste sjømatprodukter
Ida Brumoen og Henriette Gran Nyhus, kategorisjefer i Kiwi

15.05 Videoinnslag
Slik er klippfiskmarkedet i Portugal. Prisøkning og volumnedgang. Hva betyr det for konsumet, Trond Rismo, Norges sjømatråd

15.09 Hvordan skal vi navigere i en krevende tid med store utfordringer i markedene for konvensjonell, hvitfisk og reker?

  • Louise Haahjem, leder Sjømat Nordea
  • Bjørn-Erik Stabell, Key Account Manager hvitfisk, Norges sjømatråd
  • Josefine Voraa, Key Account Manager skalldyr, Norges sjømatråd
  • Stian Hjelle, administrerende direktør i Ervik Seafood AS
  • Børge Grønbech, direktør globale operasjoner, Norges sjømatråd

15.25 Videoinnslag: 
Minireportasje fra fish & chip-næringen i Storbritannia.

15.28 Developments in the UK seafood market
Simon Dwyer, Managing Director, UK Seafood Federation Limited

15.44 Hvordan er hvitfiskmarkedet i UK? 
Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia

 

På kvelden: 

19:30 Aperitiff 
Scandic Parken Hotel 1. etg 

20:00 Festmiddag 
Scandic Parken Hotel 2. etg Bankettsalen