Bærekraft - en viktig nøkkel til suksess for norsk sjømat i det italienske markedet.
Norges sjømatråd ønsker velkommen til årets seminar i Milano
Programmet for årets seminar tar for seg trender og utfordringer for norsk sjømat i det italienske markedet, med særlig vekt på bærekraft som viktig driver.
Det blir et variert og spennende innhold fra foredragsholderne, hvor det legges til rette for tett dialog og debatt i forlengelse av presentasjonene.
Norske og italienske aktører vil gjennom sine presentasjoner dele perspektiver på trender og bærekraft hvorpå et panel bestående av importører, eksportører, Innovasjon Norge og Eurofishmarket møtes på scenen for debatt.
Etter seminaret møtes vi til en smakfull aperitivo med norsk sjømat. Dette vil være en glimrende arena for nettverksbygging i fascinerende omgivelser ved Palazzo Mezzanotte.
Tentativt program
15.00 – Registrering og velkomstkaffe
15.30 – Velkommen av Trym Eidem Gundersen og Maria Kivijärvi Heggen, Norges sjømatråd
15.45 – “Status for norsk sjømat og framtidsutsikter”, Ingrid Kristine Pettersen, analytiker, Norges sjømatråd
15.55 – “Norsk sjømatsektor i det italienske markedet”, Trym Eidem Gundersen, fiskeriutsending i Italia, Norges sjømatråd
16.10 – “Trender i italiensk detaljhandel og sjømatens utvikling”, Benedetta Angrilli, analysedirektør, Nielsen Italia
16.25 – “Diversitet blant torskeprodukter: ulike egenskaper, kvalitet og lagringsbehov”, Antonello Paparella, professor i matmikrobiologi, Universitetet i Teramo.
16.35 – “Å forbedre tradisjon gjennom innovasjon”, Paolo Monti, CEO, Foods Import
16.45 – Kaffepause
17.15 – “Bærekraftig forvaltning av norsk fiskeri”, Christian Nordahl, bransjeansvarlig konvensjonell, Norges sjømatråd
17.25 – “Laks mellom informasjon og desinformasjon”, Valentina Tepedino, direktør, Eurofishmarket
17.35 – “Overvåking av sjømat fra fôr til gaffel”, Erik-Jan Lock, forskningsleder, NIFES
17.50 – Round Table + Q&A
Gjester:
- Valentina Tepedino - direktør, Eurofishmarket
- Elisabeth Svanholm Meyer - regionleder Europa, Innovasjon Norge
- Rune S. Stokvold - formann, Tørrfisk fra Lofoten AS
18.30 – Aperitivo med smaksprøver av norsk sjømat og nettverksbygging